Yüzen bölgeye 80 yıl boyunca neşter

Yüzen bölgeye 80 yıl boyunca neşter
12:00 - Temmuz 19 2020 Pazar

Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bilim İşleri Dairesi, 80 yaşındaki sorun üzerinde neştere çarpmak için bölgede drenaj çalışmaları başlattı.

Heyelan 80 yıldır sürüyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, Sülük Gölü ve çevresindeki drenaj çalışmalarını inceledi. Yazıcı, Tepe ve Dip Mahallesi’nde 110 dönümlük bir arazinin sürekli heyelanlara maruz kaldığını ifade eden Şişman, “Burası yaklaşık 80 yıldır yüzer bir bölge. Heyelan, sınırların 3 yılda bir tamamen değiştiği boyutlara ulaştı. İçinde bulunduğu yol neredeyse Korgan’ın kalbidir. “Heyelanlar sürekli olarak 23 mahalleye erişim sağlayan bir yol güzergahında meydana geliyor.”

200 hane, 23 mahalle nefes alacak

200 evin risk altında olduğu bölgede çalışmaların sürdüğünü belirten Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, “Burada yaptığımız soruşturma sonrasında cumhurbaşkanımız Dr. Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ilettik. Hemen işe başlama talimatı verdi. Ekiplerimiz kazı işlemi ile taş dolgu çalışmalarına başlamıştır. İş tamamlandığında, umarım 80 yaşında bir sorunu çözeceğiz. 200 hane nefes alacak. 23 mahallede yaşayan hemşirelerimiz güvenle seyahat edebilecek. Burada büyük bir özveri ile çalışan ekiplerimize teşekkür ediyorum. ”

Metin Akyürek

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi