Yüz yüze ve uzaktan eğitimde aşamalı geçiş planı ile ilgili olarak MEB 81’e mektup gönderdi.

Yüz yüze ve uzaktan eğitimde aşamalı geçiş planı ile ilgili olarak MEB 81’e mektup gönderdi.
20:00 - Ekim 8 2020 Perşembe

Yüz yüze ve uzaktan eğitimde kademeli geçiş planı doğrultusunda 12 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan ikinci fazın uygulama programının detaylarını Milli Eğitim Bakanlığı 81’e gönderdiği mektupla paylaştı. Makaleye göre ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflar ile 8. sınıflarda haftada 2 gün 12 ders saati (2 gün, 6 + 6), imamda 14 ders saati (2 gün, 7 gün) hatip ortaokulları haftada 2 gün. +7) uygulanacaktır. Lise hazırlık sınıflarında ve 12. sınıflarda haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8 + 8) yapılacaktır.

Sınıflar öğrenci büyüklüğüne göre sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi 10 dakika olacaktır. Ayrıca valinin kararıyla cumartesi günleri ilkokul ve ortaokul 8. sınıflarda yüz yüze eğitim faaliyetleri düzenlenecek. Tüm okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eğitim verilecektir.

Tüm dersler, köylerdeki ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının her kademesinde il sağlık kurullarının il / ilçe milli eğitim müdürlükleri ile işbirliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda yüz yüze eğitim ile verilecektir. ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerleri. Birleştirilmiş sınıf uygulaması uygulayan tüm ilkokullarda sınıflar yüz yüze öğretilecektir.

81 “Türkçe, Yaşam Bilimleri, Matematik, Fen, Sosyal Bilgiler, Türk İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile gönderilen mektupta, yabancı dil dersleri ilk ve orta öğretimde yüz yüze eğitimle yapılacaktır. okullar. İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıflarda Türkçe, Matematik, Fen, Türk İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, yabancı dil, Kuran ve Arapça’nın yüz yüze eğitimle öğretileceği belirtildi.

Lise hazırlık sınıflarında ve 12. sınıflarda okul idaresi tarafından belirlenen ortak, seçmeli ve mesleki dersler yüz yüze, geri kalanlar ise uzaktan eğitim ile verilecektir.

“Yüz yüze eğitim dışındaki tüm dersler uzaktan eğitim ile tamamlanacaktır”

Yüz yüze eğitim dışındaki tüm dersler uzaktan eğitim ile tamamlanacak ve uzaktan eğitimde ders süresi 30 dakika olarak planlanacaktır. Öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmesine yönelik tedbirler okul idareleri tarafından alınacaktır. Çocuklarını yüz yüze eğitim için okula göndermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak, okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılacak, ancak okula gönderilmeyen öğrenciler ebeveynleri katıldıkları sınıfın müfredatından sorumlu olacaktır.

Mehmet Kalay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi