Yüz yüze eğitimin ikinci aşaması başladı

Yüz yüze eğitimin ikinci aşaması başladı
10:00 - Ekim 12 2020 Pazartesi

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim ve öğretim yılına 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle başladı. Anaokulu ve 1. Sınıf öğrencilerinden sonra 2,3,4,8. Sınıflar; ve 12. sınıflar da bugün yüz yüze eğitime başladı

İstanbul Esenyurt Altınyıldız İlköğretim Okulu’na gelen Toplum Destekli Polis ekipleri, öğrencilere maske dağıtarak onları maske, mesafe ve hijyen konusunda uyardı. Sosyal mesafeye uymayan veliler de okul yönetimi tarafından uyarıldı. Salgın nedeniyle aradan sonra okula gelen, arkadaşları ve öğretmenleri ile tanışan çocukların mutlu olduğu görüldü. Törende öğrencilerin uzak çizgisi fark edilmedi. Polis ekipleri sınıfa giren öğrencilere maske dağıttı ve uymaları gereken kuralları anlattı. Bu arada okul önünde öğrenci bekleyen velilerin sosyal mesafe kuralına uymadıkları görülmüştür.

Yenibosna’da okula başlayan lise öğrencileri duygularını kameralara anlattı. Salgından korktuklarını belirten Onur Altınbaş, “Virüs nedeniyle uzun süredir okula gitmedik, açmamız bizim için iyi oldu, derslere gidebileceğiz. Elimizden geldiğince okula gitmeye çalışacağız. “Kurallara uyacağız ve dikkat edeceğiz.”

Okulun açılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Samet Levent, “Okula girmek için heyecanlıyız, okulu uzun süre özledik. Tatil güzeldi, çalıştık ve dinledik. “Okulu hiç bu kadar bırakmadık” dedi.

İlkokullarda okula başlayan öğrenciler büyük bir heyecan yaşadı. Zeytinburnu’nda okula başlayan bir ilkokul öğrencisi, virüse karşı korunmak için önlemler aldığını açıklayarak, “Çok heyecan var. Hiçbir yere dokunmayacağım, dezenfektan püskürteceğim. Bu şekilde kendimi koruyacağım. virüs.”

Bir başka ilkokul öğrencisi, “Hiçbir yere dokunmayacağım, maske takacağım, çok dikkatli olacağım, umarım bu süreçte corona virüsüne kimse yakalanmaz” dedi.

Erdal Can İçelli

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi