Yüz yüze eğitimde üçüncü aşama başlıyor

Yüz yüze eğitimde üçüncü aşama başlıyor
23:00 - Ekim 23 2020 Cuma

Koronavirüs önlemleri kapsamında yüz yüze eğitime kademeli geçişler devam ediyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılında okul öncesi ve 1. sınıfların yanı sıra 2., 3., 4., 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime başlanmıştır.

2 Kasım Pazartesi günü 5. ve 9. sınıflarda başlayacak olan yüz yüze eğitim programının detayları 81 ile gönderildi. Buna göre; Devlet ve özel ortaokullarda haftada 2 gün 12 ders saati (2 gün, 6 + 6) ve haftada 2 gün imam hatip ortaokullarında 14 ders saati (2 gün, 7 + 7). Lise 9. sınıflarda haftada 2 gün toplam 16 ders (2 gün, 8 + 8) yapılacaktır. Öğrenci büyüklüğüne göre sınıflar sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi 10 dakika olacaktır.

Hangi dersler yüz yüze, hangileri uzak olacak

Ortaokul 5. sınıflarda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri; İmam Hatip Ortaokulu yüz yüze eğitimle Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kuran ve Arapça dersleri verecek. Haftalık ders programlarında gösterilen tüm ortak, seçmeli ve mesleki derslerden 9. sınıf öğrencileri sorumlu olduğundan, okul yönetimince belirlenen derslerin yüz yüze, kalan derslerin uzaktan eğitim ile tamamlanması gerekmektedir.

“Öğrenciler, katıldıkları sınıfın müfredatından sorumlu olacak”

Yüz yüze eğitim dışındaki tüm dersler uzaktan eğitimle tamamlanacak ve okul idareleri tarafından öğrencilerin uzaktan eğitimle desteklenmesine yönelik önlemler alınacaktır. Yüz yüze eğitim için çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerin yazılı onayı alınacak ve okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılacak, gelmeyen öğrenciler velileri tarafından okula gönderilen derslerine uzaktan eğitim ile devam edecek. Öğrenciler, katıldıkları sınıfın müfredatından sorumlu olacak ve tüm konu ve başarıların ölçme ve değerlendirmesine katılacaklardır.

İrfan Çalışkan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi