Yusufeli Barajı’nda son 7 metreye girildi

Yusufeli Barajı’nda son 7 metreye girildi
11:00 - Ocak 6 2021 Çarşamba

Artvin’in Yusufeli’nde yapımı devam eden 275 metre gövde yüksekliğinde Türkiye’nin birincisi kategorisinde çift kavisli beton kemer ile tamamlandığında, dünyanın en yüksek üçüncü barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatı merkez binasında faaliyet telaşına devam ediyor. . Elektrik üretmek için jeneratörlerin montaj süreci devam ederken Ünite-3’ün jeneratör rotoru yerine indirildi.

Dökülen gövde beton miktarı 3 milyon 858 bin 100 metreküpe ulaştı

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde devam eden Yusufeli Barajı ve HES Projesinde Baraj Gövdesi Beton dökümü çalışmaları devam etmektedir. Yusufeli Barajı’nın gövde yüksekliği 268 metreye yükselirken, dökülen gövde beton miktarı 3 milyon 858 bin 100 metreküpü buldu.

Ülkemizin vizyon projelerinden Yusufeli Barajı ve HES Projesinde elektromekanik teçhizat çalışmalarının baraj inşaatı ile paralel yürütüldüğünü anlatan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Bugüne kadar 1. faz gömülü üretim tüm ünitelerde atölye imalatı olarak parçalar, türbin spirali, emiş borusu ve türbin çukuru tamamlanmıştır. . Santralin 1., 2. ve 3. ünitelerine emiş borusu ve gömülü parçalar, salyangoz ve türbin muhafazaları yerleştirilmiştir. Tüm birimlerde 2. faz beton gömülü parçaların montajı beton dökümü ile koordineli olarak devam etmektedir. Ayrıca Ünite-3 ve Ünite-2 stator parçaları da kalıcı yerlerine götürüldü “dedi.

Genel Müdür Yıldız, santral binasında her biri 230 ton kaldırma kapasiteli 2 adet tavan vinci kullanıldığını, 340 ton kaldırma kapasiteli kaldırma kirişinin tavan vinçlerine bağlandığını, 2 adet vincin ise senkron olarak çalıştığını belirtti. ağır parçaların kaldırılması. 300 tonluk 203 MVA Jeneratörün Rotoru, iki vincin senkronize çalıştırılmasıyla başarıyla yerine indirildi. “

Adem Güngör

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi