Yusufeli Barajı inşaatı sona eriyor

Yusufeli Barajı inşaatı sona eriyor
13:00 - Eylül 3 2020 Perşembe

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) Projesi 230 metre gövde yüksekliğine ulaştı. Dökülen gövde betonu miktarının 3 milyon 400 bin metreküp olduğu açıklandı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yaptırılan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) Projesinde baraj gövdesi beton döküm çalışmaları hız kesmeden devam etmektedir. DSİ 26.Bölge Müdürlüğü en son verileri ve görüntüleri paylaştı. Tamamlandığında ülkemizin en yüksek barajı adını alacak olan Yusufeli Barajı’nda gövde 230 metre yüksekliğe ulaşmıştır. Dökülen gövde beton miktarı 3 milyon 400 bin metreküpe ulaştı. Yusufeli Barajı tamamlandığında temelden 275 m uzaklıkta planlanmakta olup, çift kıvrımlı beton kemer kategorisinde ülkemizde ilk, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacaktır. Yusufeli Barajı tesisin kurulu gücü 558 MW; yıllık enerji üretimi 1 milyar 888 milyon kWh / yıl olarak gerçekleşecek.

Yusufeli Barajı, 275 metre gövde yüksekliğine sahip 100 katlı bir gökdelen yüksekliğine ulaşacak. Baraj gövdesinde kullanılacak 4 milyon metreküp beton Artvin’den Edirne’ye 13 metre platform genişliğinde beton yol yapma kapasitesine sahip. Projenin ürettiği enerji sayesinde yaklaşık 600 bin kişinin enerji ihtiyacı karşılanacak.

Adem Güngör

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi