Yurt dışından gelenler için Sağlık Bakanlığından PCR testi yükümlülüğü

Yurt dışından gelenler için Sağlık Bakanlığından PCR testi yükümlülüğü
21:00 - Aralık 25 2020 Cuma

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Dünyayı tehdit etmeye devam eden COVID-19 salgınının kontrolü için en güncel bilimsel gelişmeleri takip ediyor ve tedbirlerimizi alıyoruz. Tüm dünyada vaka sayısının artması ve salgının hızlanması nedeniyle yurt dışından gelenler için yeni önlemlere ihtiyaç duyuldu.

28 Aralık Pazartesi’den itibaren yurt dışından hava yolu ile; 30 Aralık itibariyle, hava, kara ve deniz yoluyla gelen tüm yolcuların son 72 saat içinde yapılan negatif PCR testlerini sunmaları gerekmektedir. Negatif PCR testi sonuçlarını sunmayanlar Türkiye yolunda uçağa bindirilmeyecek. Ülkemize girişte sınır kapısında sınavını vermeyenler ikamet edecekleri adreslerde karantinaya alınacaktır. Bu uygulama 1 Mart 2021 tarihine kadar devam edecek.

Öte yandan İngiltere’de vakaların artmasıyla ilişkilendirildiği bildirilen mutasyona uğramış SARS-CoV-2 virüsünün Danimarka ve Güney Afrika’da da görüldüğü bildirildi. Virüsün bu yeni varyantının ülkemize girişini engellemek için son 10 gün, Danimarka ve Güney Afrika’da ve Türkiye’ye gelen kişilere sunulacak ve son 72 kez yapılan olumsuz test sonucu karantinaya alınacak ikamet etmek için yerinde. “Karantinanın 7. gününde yapılacak ikinci testler negatif çıkarsa karantina sonlandırılır, pozitif çıkarsa tedavi edilir”.

Musa Erdoğan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi