Yunanistan’ın ‘NAVTEX’ oyunu

Yunanistan’ın ‘NAVTEX’ oyunu
11:00 - Ekim 4 2020 Pazar

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, denizcilerin can ve mal güvenliğini sağlamak için seyir tehlikeleri hakkında uyarılar vermek için dünya çapında uluslararası bir seyir güvenlik sistemi kullanılıyor. Uyarılar, dünya çapında 21 farklı seyir bölgesinde küresel olarak yayın yapan uydu iletişim sistemleri ve yer istasyonlarından “Seyir Teleksi (NAVTEX)” adı verilen mesajlar aracılığıyla denizcilere duyuruluyor. “Denizcilere bildirim” olarak da bilinen NAVTEX mesajı, Yunanistan tarafından uyarı dışında başka amaçlarla da kullanılmaktadır.

Güvenlik kaynakları, Yunanistan’ın NavTex’i kurtaran Türkiye’nin hak ve menfaatlerinin aksine iddialara temel oluşturmak için bir takım temelsiz kullanımlarını, “Bu dava kapsamına atıfta bulunan mütekabiliyet kapsamına atıfta bulunan denizcileri çevremizdeki denizlerimizde denizcileri bilgilendirmek ve harcamak bilgilendirici duyuruları kaydeden zorluklarımız yayınlandı “ifadesi kullanıldı.

Dün yaşanan bir örneği anımsatan kaynaklar, Yunanistan’ın yangın eğitiminin geniş bir alanı kapsayan iki yeni NAVTEX yayınlama alanında Türkiye’nin sorumluluğunda olduğunu, üst sıralarda yer aldığını, Türkiye’de de yayınlanan Antalya NAVTEX İstasyonu’nun sorumluluk alanı olduğunu ifade etti. , bu NAVTEX’in reklamları yeniden yayınladığını belirtti.

Güvenlik kaynakları NAVTEX’ler hakkında şu bilgileri paylaştı:

“NAVTEX hizmet alanı, deniz yargı yetkisi sınırlamasıyla doğrudan ilgili değildir ve askeri eğitim sahasında veya açık denizlerde seyir tehlikesi beyanında herhangi bir kısıtlama yoktur. Açık denizlerdeki askeri eğitim sahaları için görevlendirmeler, bir ihlal anlamına gelmez. egemenlik. bu konudaki temyize dayanarak söz konusu ülkelere Türkiye’nin NAVTEX hizmet alanını tanımasına itiraz etti ve kayıt altına alınmadı. “

NavTex’in ilan ettiği amaç dışında bölgede gerginliğin artmasına neden olacağı dikkat sorununun güvenlik kaynaklarına çözüm olmadığını, Türkiye’nin Akdeniz’deki Ege ve Doğu uluslararası hukuk sorunlarının, diyalog ve iyi komşuluk ilişkilerinin çözümünden bu yana olduğunu yineledi. Bu konuda Türkiye’nin pek çok iyi niyetine adım attığını ifade eden kaynakların, Türkiye’nin tüm bu girişimleri sabote etmek için tüm bu girişimleri Yunanistan’ın masaya çözümünü sağlamak için iyi niyetli adımlar, diyalog çağrısı, sorunu görmezden gelerek çözmek değil, daha fazlasını yapmayı hedefliyor. karmaşık, vurguladı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi