Yunanistan’dan ’29 Ekim’ provokasyonu

Yunanistan’dan ’29 Ekim’ provokasyonu
17:00 - Ekim 8 2020 Perşembe

Türkiye, Ege ve Yunanistan ile Doğu Akdeniz diyaloğunda sorunların çözülmesi için gerekli adımlar diyalog masasını devirmek için harekete geçmeye devam ediyor. Yunanistan, 29 Ekim de dahil olmak üzere Ege Denizi’nde atış eğitimi için NAVTEX’i duyurdu. NavTex, Türkiye’nin 28 Ekim’de NAVTEX kapsamında dün karşılıklı atış eğitimi için yapılan duyuruya da yanıt verdiğini söyledi.

Yunanistan’ın açıkladığı NAVTEX’in, iki ülke arasında güven artırıcı önlemler kapsamında kabul edilen “iki ülkenin milli günlerinde askeri faaliyet planlamama” ilkesine aykırı olduğunu kaydeden güvenlik kaynakları, Yunanistan’ın almaya devam ettiğini belirtti. Bölgedeki gerginliği artırmak için adımlar.

İki ülkenin askeri heyetleri NATO Karargahı’ndan planlanan buluşma yerinin bu kışkırtıcı adımında atılmadan önce çözüme giden yolu kısaltmak için daha fazla güvenlik kaynağı genişletme çabası olarak nitelendirilen, “Türkiye uluslararası hukuk meselesidir ve iyi komşuluk geçirebilir Yunanistan’ın temelini çözme çabası Önceden kararlaştırılmış bir ilkeyi kasıtlı olarak ihlal etmesi, gerçek niyetini bir kez daha gösterdi.

Yunus Emre Kartal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi