Yumurtalı tavuk fiyatları geçti

Yumurtalı tavuk fiyatları geçti
16:00 - Aralık 25 2020 Cuma

Ülkenin geri kalanında olduğu gibi Afyonkarahisar’da da yumurta fiyatlarındaki artış engellenemiyor.

Önceki yıllarda olduğu gibi yumurta fiyatlarındaki artışın nedeni yem fiyatlarının artması ve tavukların erken kesilmesi olurken, yumurta üreticileri, kooperatifler ve birlikler fiyat artışları konusunda açıklama yapmaktan kaçındı. Fiyatların belirlenmesinde önemli rol oynayan Başmakçı Tavukçuluk Kooperatifi’nin resmi internet sitesinde yayınlanan yumurtanın dane fiyatı, büyüklüğüne göre 51-69 kuruş arasında değişiyor. Şehirde 30 paket yumurtanın fiyatı büyüklüklerine göre 24-25 arasında değişiyor.

Fiyat artışına tepki gösteren vatandaşlar, eskisi kadar sık yumurta almadıklarını ve yumurta fiyatının tavuk fiyatını aşmasına şaşırdıklarını belirtti.

“Hayvan sayısının azlığı nedeniyle yumurta fiyatları arttı”

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, yumurta fiyatlarındaki artışın tavuk sayısındaki düşüşe bağlı olduğunu söyledi. Acar, “Hayvan refahını sağlamak için kafesteki hayvan sayısında azalma oldu. Ayrıca son dönemde Irak’a yumurta ihracatı durmuştu. Bu dönemde üreticiler hayvan sayısını azalttı. Şimdi ihracat yeniden başladı, ancak hayvan sayısının azlığı nedeniyle yumurta fiyatları yükseldi. Yumurta fiyatları zaten dalgalanıyor; biri azalır, biri düşer. Şimdi yükseldi. Katmanlar para kazandıracak ve yatırım yapacak. “Önümüzdeki hafta Yumurta üreticileri ile bir araya gelerek sektörün durumunu değerlendireceğiz.”

Hayati Kanat

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi