Yüksek Profilli İhale Yolsuzluğu Soruşturması Tamamlandı: Lider Aziz İhsan Aktaş İçin Ağır Cezalar Talep Ediliyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Aziz İhsan Aktaş’ın liderlik ettiği çıkar amaçlı suç örgütü, İstanbul’un çeşitli belediyelerinde ihale süreçlerine müdahale ederek yolsuzluk yapmakla suçlanıyor. Beşiktaş, Avcılar ve Esenyurt Belediyeleri gibi kurumlar ‘suçtan zarar gören’ olarak listelendi.
İddianamede toplamda 200 kişi ‘şüpheli’, 19 kişi ise ‘mağdur’ olarak belirtiliyor. Soruşturma neticesinde, Aziz İhsan Aktaş ve diğer suç örgütü üyeleri hakkında çok sayıda suçlamada bulunuldu. Bunlar arasında ‘ihaleye fesat karıştırma’, ‘rüşvet’, ‘dolandırıcılık’ ve ‘sahtecilik’ gibi suçlar yer alıyor.
Gizli tanık Yaprak’ın ifadelerine göre, Aktaş ihale süreçlerini organize eden ve rüşvetle ihale alan kişi olarak gösteriliyor. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bağlantıları olduğu ve bu yolla ihalelerden pay sağladığı iddia ediliyor.
Örgüt, kamu kurum ve kuruluşlarından aldığı ihaleler sayesinde ekonomik olarak büyüme göstermiş, zaman içerisinde daha büyük ihaleleri alma kapasitesini artırmış. İddianamede, Aziz İhsan Aktaş için 187 yıldan 450 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, diğer örgüt üyeleri ve bazı belediye başkanları için de çeşitli suçlamalar ve hapis cezaları öngörülüyor.
İddianame, ilgili mahkeme tarafından değerlendirilmek üzere İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.
