Yüksek Hızlı Tren Ankara-Sivas Arasında 28 Bin 888 Yolcu Taşıdı

Yüksek Hızlı Tren Ankara-Sivas Arasında 28 Bin 888 Yolcu Taşıdı
14:38 - Mayıs 9 2023 Salı

Türkiye’nin mega projeleri arasında yer alan Yüksek Hızlı Tren (YHT), Ankara-Sivas arasında hizmet vermeye başladığı günden bu yana 28 bin 888 yolcu taşıdı. Sivas Valiliği resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, YHT hattının 27 Nisan’da açıldığı ve toplamda 28 bin 888 yolcuyu taşıdığı belirtildi. Ankara-Sivas arasını 12 saatten 2 saat 35 dakikaya düşüren hizmet, vatandaşların büyük memnuniyetini kazandırdı.

“Bir Zamanlar Bu Hayaldi”

Ankara’dan Sivas’a ailesiyle birlikte gezmeye gelen Orhan Zenginer, YHT hattının açılmasıyla birlikte hayallerinin gerçekleştiğini belirterek, “Sivas-Ankara arasını 2 saat 30 dakikada gelebilmek tamamen bir hayaldi. Önceden trenle 8 ila 9 saat sürüyordu, otobüsle de 5 ila 6 saatin altında gelemiyordun. Yapanlardan Allah razı olsun, Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Bir haftada 28 bin yolcu büyük bir rakam, talep baya fazla. Ülkemiz bu tarz ulaşım araçlarına aç ve ulaşım çok önemli. Bu tarz yoğunluk olacağı belliydi ve bu bizi mutlu ediyor. Çünkü milletimiz Yüksek Hızlı Treni bekliyordu” dedi.

“Sivas Hattının Açıldığını Duyunca Geldim”

Ankara’dan Sivas’a müzeleri gezmek için arkadaşlarıyla gelen Eda Nur Mumcu, YHT hattını sık sık kullandığını ve Sivas hattının açılmasıyla birlikte doğrudan Sivas’a geldiğini belirterek, “Ben Sivas’a müzeleri gezmek için geldim ve akşam da geri döneceğiz. Ben bileti ilk gün aldığım için sadece sitede sıkıntı yaşadım ama birkaç denemeden sonra alabildim” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi