Yüksek Askeri Şûra Yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlığında Toplanacak

Yüksek Askeri Şûra Yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlığında Toplanacak
10:40 - Ağustos 4 2025 Pazartesi

Yüksek Askeri Şûra (YAŞ), yarın Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanıyor. Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu’nda yapılan düzenlemeler çerçevesinde alınacak kararlarla, 75 general ve amiral bir yıl daha aynı rütbede görevlerine devam etme imkanı bulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetiminde gerçekleşecek olan toplantıda, terfi, atama, emeklilik ve görev sürelerinin uzatılması gibi konular ele alınacak. TSK’nın komuta kademesinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’ın görev süresi iki yıl daha devam ederken, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’nun görev süreleri dolmuş durumda. Ancak, Cumhurbaşkanı’nın bu komutanlar için de bir yıl daha görev süresi uzatma yetkisini kullanması bekleniyor.

Geçtiğimiz yılki YAŞ toplantısında, 23 general ve amiral üst rütbeye terfi etmiş, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmişti. Ayrıca, 34 general ve amiralin görev süresi bir yıl, 455 albayın görev süresi ise iki yıl uzatılmıştı. Bu yılki toplantıda alınacak kararlar, geçen ay Meclis’te onaylanan TSK Personel Kanunu’ndaki düzenlemeler çerçevesinde şekillenecek. Yeni düzenlemeler, 75 general ve amiralin bir yıl daha aynı rütbede görev yapabilmesi için gereken üçte iki çoğunluk kararını mümkün kılacak, bu durum TSK’da general sayısının artışına yol açacak.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi