Ysk kararı yenilenecek seçime gölge düşürebilir

Ysk kararı yenilenecek seçime gölge düşürebilir
14:27 - Haziran 4 2019 Salı

YSK tarafından verilen bir karar AKP İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a göre yenilenecek İstanbul seçimlerinde bazı soru işaretlerinin oluşmasına neden olacaktır şeklinde ifade edildi. YSK’nın ilçe seçim kurulları başkanlarının yeni seçimde görev alabilecekleri yönünde almış olduğu karar ile ilgili soruları cevaplandıran Binali Yıldırım bu kararın çok talihsiz bir karar olduğunu ve bir an önce YSK’nın almış olduğu bu karardan dönmesi gerektiğini söyledi.

YSK ‘nın almış olduğu kararda önceki seçimde görev alan ilçe seçim kurulu başkanlarının bu seçimde görev alabileceklerine hükmetmesi üzerine Binali Yıldırım seçimlerin yenilenme nedenleri arasında bunu da bulunduğunu fakat YSK’nın bu durumu dikkate almadığını, bu durumun yenilenecek seçimlere gölge düşüreceğini belirtti.

YSK KARARI YENİLENECEK SEÇİME GÖLGE DÜŞÜREBİLİR

İstanbul Küçükçekmece’de esnaf ziyaretinde bulunan Binali Yıldırım burada kendisini takip eden basın mensuplarının sorduğu soruları da yanıtladı. Ziyareti sırasında seçim çalışması yapan İYİ Parti çadırını da ziyaret eden Yıldırım burada çalışanlara da kolaylıklar dileyerek çadırdan ayrıldı.

AKP’nin YSK’nin seçim kurulu başkanları ile ilgili almış olduğu karara itiraz ettiğini ve bu kararın isabetli olmadığını, bu karardan dönülmesi gerektiği ifade eden Binali Yıldırm, umarım bu sefer YSK aklıselim davranır ve bu karardan vazgeçer diye ekledi. Yıldırım bu karar oy verecek olan milyonlarca insanda kafa karışıklığına sebep olacaktır bu sebeple bu karardan vazgeçilmelidir dedi.