Youtube Gaming Twitch’e Yenik Düştü

Youtube Gaming Twitch’e Yenik Düştü
13:43 - Mayıs 31 2019 Cuma

Oyun alanında oldukça popüler olan a’e karşı Google Youtube içerisinde yeni bir oyun platformu oluşturdu. Google’ın oyun yayın platformu olan Youtube Gaming uygulaması rekabetini 30 Mayıs’ta sonlandıracağını duyurdu. Amazon tarafından 2014 yılında satın alınarak geliştirilen Twitch’le rekabet fazla dayanamayan Google uygulamasını sonlandırmaya karar verdi.  

Oyun Dünyasının Engellenemez Yükselişinde Rekabet

Günümüzde yaşlısıyla genciyle her yaştan insan internet üzerinden oyun oynamaktadır. Eğlenceli vakit geçirmeye, strateji geliştirmeye, zeka geliştirmeye, para kazanmaya yönelik çok çeşitli oyunlar oyun platformlarında yayınlanmaktadır. Oyun konusunda en popüler olan ve popülerliği her geçen gün artan platform Amazon’a ait Twitch’tır. Twitch platformunun yükselişine şahit olan Google oyun alanında Youtube Gaming uygulamasını geliştirdi. Youtube Gaming, Twitch karşısında istediği başarıyı elde edemedi. Rekabet edemeyeceğini anlayan Google 30 Mayıs 2019 tarihinde Youtube Gaming kanalını sonlandırma kararı aldı.

Google’nin uygulamayı kapatma kararı almasında oyun yayını yapan hesapların Youtube Gaming yerine Youtube kanalını tercih etmeleri de etkili oldu. Youtube’de yayınlanan oyunlar Youtube Gaming’a olan ilgiyi azaltınca Google öncelikle uygulamayı Mart’ta kapatmak istedi. Bazı nedenlerle planlarda değişiklik yapılarak Mart ayı Mayıs ayına ertelendi. 30 Mayıs’tan itibaren Youtube Gaming kanalını kullanmak isteyenler otomatik olarak Youtube’ye yönlendirilecekler.