Yörük kızının okuma kararlılığı

Yörük kızının okuma kararlılığı
12:00 - Ağustos 16 2020 Pazar

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Mersin şehir merkezine 145 kilometre, Gülnar ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan İshaklar Mahallesi’nde yaşayan Nar ailesinin 5 çocuğundan en büyüğü Burçin Nar hayalinden vazgeçmedi. birçok imkansızlığa rağmen çalışmak. Genç kız, ilkokul üçüncü sınıftayken yeni doğan kardeşine bakmak için okulun yaz kurslarına katılamadı ve çoğu zaman 4 kilometre uzaklıktaki okula ulaşamadı. kışın karla kaplı yollara. Tüm bu zorluklara rağmen ilk ve orta öğrenimini tamamlayan Burçin Nar, Anamur Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi’ni kazandı ve lise yatılı eğitimine başladı.

Mesleği ne olursa olsun işini en iyi şekilde yapmak istiyor.

Burçin, bu yıl lisenin son yılına geçti ve yazın Gülnar’da üniversite sınavına hazırlanmaya başladı. Genç kız, gençken öğretmen olmak istediğini ancak henüz net bir mesleğin hayalini kurmadığını belirterek, “İş ne olursa olsun en iyi şekilde yapmak istiyorum” dedi.

Burçin’in yolu Büyükşehir Belediyesi ile Kurban Bayramı’nda kesişti

Kurban Bayramı’nda çocuklara şeker dağıtmak için kapı kapı dolaşan Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle yolun karşısına geçen Burçin Nar, üniversite hazırlık kaynak kitap talebini personele iletti. Konuyla ilgilenen Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, kitap talebinin yerine getirildiği kendi bünyesindeki kurs merkezlerinde de genç kıza eğitim imkânı sağladı. Burçin Nar, artık üniversiteye yazın Gülnar’daki Eğitim ve Öğretim Destek Kurs Merkezi’nde, kışın Anamur’da hazırlanacak.

“Evde kendi çabalarımla çalışıyordum”

Burçin Nar, pek çok zorluk ve imkansızlığa rağmen okumayı hiç bırakmadığını vurgulayarak, “Üçüncü sınıftayken küçük kardeşim oldu. Şimdi 8 yaşında. Yazın ona bakıyordum, bu yüzden yazın pek çalışamazdım. Hafta sonu okulun kurslarına katılamadım. Okula gidemedim çünkü kışın kar yağdığında yollar kapalıydı ve evim okula 4 kilometre uzaktaydı. Evde kendi çabalarımla çalışıyordum. İnternet yeteneğim yoktu. Ortaokula böyle gittim. Liseyi kazandım. Şu anda bir yurtta kalıyorum ve orada okuyorum. İmkanlarım biraz daha arttı ”dedi.

“Meslektaşlarım onlara ne olursa olsun asla vazgeçmemeli”

Yaz aylarını ailesi ile Gülnar’da geçiren Burçin, babaannesinin evinde üniversiteye hazırlandığını söyledi. Akranlarına tavsiyelerde bulunan Burçin Nar, “Burası babamın evi. Evde 5 kardeşimiz olduğu için çok zor çalışıyorum. Bu yüzden büyükannemin evine gidiyorum. Orası daha sakin. Akranlarım hayatları boyunca başlarına gelenlerden asla vazgeçmemelidir. Öz güvenlerini asla kaybetmemeli ve her zaman savaşmalı ”.

“Bir dilek eğitimdir”

Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretim Destek Kurs Merkezi Gülnar Şube Müdürü Feyyaz Aslanpençe, Burçin Nar’ın kitap için talebi üzerine kendisine ulaştıklarını belirterek, “Sadece bir kez değil, sınava kadar istedikleri tüm eksiklikleri gidereceğiz. ve belki sınavdan 4 yıl sonra ve sonrasında. Kadın olmak bizim için daha önemli. Tek istekleri eğitimdir. Eğitim ne kadar iyi olursa başarı o kadar iyi olur. Kaybedecek vaktimiz yok. Bu durumda öğrencilerimize, özellikle kadınlara ne kadar erken ulaşırsak, hiçbir genci kaybetmeyeceğiz. Burçin’in eğitimine yaz aylarında burada devam edeceğiz, okul açıldığında Anamur’daki kurs merkezimize kayıt yaptıracağız. Burada ne tür destek verirsek verelim, yıl sonuna kadar orada bu desteği verecekler.

“Bilim, bilim, okuma. İstediğimiz bu, daha fazlası değil ”

Peder Baki Nar, çocuklarının eğitimine mümkün olduğu kadar destek verdiğini söyledi. Kızı Burçin’in başarısının kardeşlerine örnek olduğunu vurgulayan Baki Nar, “Fen lisesini kazanmak büyük bir başarı. Gelecekte daha iyi şeyler başarmasını istiyoruz. Çalışamadık ya da çalışamadık, durumumuz belli. Allah onlara verirse çalışırlar ve daha güzel nesiller yetişir. Kardeşleri ve arkadaşları onlara bakacak, çalışacak ve memleketimize hayırlı evlatlar olacaklar. Cehaletinizin bitmesine izin verin. İşte istediğimiz bu. Okumasını desteklemeye çalışıyoruz, mücadele ediyoruz. Bilim, bilim, okuma. İstediğimiz bu, başka bir şey değil ”dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi