Yorgunluk şikayeti ile hastaneye gitti ve hayatının şokunu yaşadı.

Yorgunluk şikayeti ile hastaneye gitti ve hayatının şokunu yaşadı.
11:12 - Ekim 10 2020 Cumartesi

Bakacakkadı ilçesinde yaşayan 47 yaşındaki Nihat Ülkü, lösemili olduğunu öğrenince ailesi için mücadele ediyor. Yaklaşık 2 aydır hayatı değişen Ülkü ailesi yardım bekliyor.

Ailesi için özel maden ocaklarında çalışarak geçimini sağlayan Nihat Ülkü, halsizlik, öksürük ve yorgunluk semptomları ile hastaneye gittiğinde yapılan muayeneler ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan incelemeler sonucunda lösemi teşhisi konulan Ülkü, tedavi olmak üzere İstanbul Şişli Memorial Hastanesi’ne sevk edildi. Canlı görüntü ile özlemlerini gideren aile mutlu günlerine dönmeyi umuyor.

Karısına üzülmesin diye hastalığını anlatamadı

Eşinin bir an önce iyileşip eve dönmesini isteyen Latife Ülkü, “Eşim madenci. Öksürüğü ve halsizliği artınca doktora gittik. Hastanede yapılan testlerin ardından BEÜ Hastanesi Hematoloji Bölümü’ne sevk edildik. Burada yapılan tetkiklerin ardından eşime Lösemi (Kan Kanseri) teşhisi kondu. Ve bunu karıma söyleyemezdim. Çünkü böyle bir hastalıkta ihtiyacı olan tek şey moraldir. Morali ne kadar yüksek tutarsak, o kadar çabuk iyileşir. Yaklaşık 2 aydır bu hastalıkla uğraşıyoruz. Kan değerlerinin düşmesini bekliyoruz. Ardından uygun ilik nakli için tedavi süreci başlayacaktır. Çalışamıyorum çünkü çocuklarım küçük. Karımın bir an önce iyileşmesini ve bize dönmesini istiyorum. Çünkü çocuklarım bana sürekli ‘babamız ne zaman iyileşecek şimdi bizim evimize gelsin? Yavrularıma ne tepki verdiğiyle kafam karıştı. Ayrıca, hayırseverlerin yardımıyla artık geçim kaynağımızı sürdürüyoruz. Umutsuzdum. Karım iyileşene kadar yetkililerden ve hayırseverlerden yardım eli bekliyorum. Sadece karımın sağlığı için. “

Görüntülü görüşme ile ailesine özlem duyan Baba Nihat Ülkü, tek dileğinin iyileşmek ve ailesine kavuşmak olduğunu söyledi.

Gülcan Çolak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi