Yöresel Sivas Lezzetleri Dünyaya Ulaşıyor

Yöresel Sivas Lezzetleri Dünyaya Ulaşıyor
22:09 - Kasım 24 2021 Çarşamba

Sivaslı kadınlar tarafından özel olarak üretilen ve satışı yapılan yöresel ürünlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Son dönemde başta yöresel lezzetler olmak üzere çok sayıda ürünün üretimini gerçekleştiren ve bunları internet üzerinden tüm Türkiye ve hatta dünyanın çok sayıda ülkesine gönderen Sivaslı emekçi kadınlar, ürünlerine rağbetin artmasından hem mutlu olduklarını hem de aşırı talep nedeniyle bazı durumlarda ürün yetiştiremediklerinden dertli.

Mumbar köftesi, pezik ve sübüra gibi çok sayıda yöresel lezzetin bulunduğu Sivas’ta en çok rağbet gören ürünlerin kurutulmuş ve hazır ürünler olduğunu belirten emekçi kadınlar, “Talep önceki yıllara göre internet sayesinde çok daha fazla. Bazen emekçiler olarak ürün yetiştirmekte zorlanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Sadece Yemek Değil!

Emekçi kadınların satışını gerçekleştirdiği ürünler arasında bilinenin aksine sadece gıda ve yemek bulunmuyor. Bunların dışında Sivas’a ait yöresel desenli ürünler ve tekstil ürünleri, dekor amaçlı olarak üretilen cam ve doğal bileşenlerden üretilen ürünler internet üzerinde oldukça talep görüyor.

Türkiye’nin her yerine kargo gönderdiklerini belirten emekçiler, özellikle kargoya teslimat ve diğer konularda eşlerinin kendilerine yardımcı olduğunu ve böylelikle işlerini gelecek yıllarda daha fazla büyütme planları gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi