Yolcular New York Metrosu’nda her gün korkuyor

Yolcular New York Metrosu’nda her gün korkuyor
13:00 - Kasım 20 2020 Cuma

ABD’nin en büyük şehirlerinden biri olan New York’ta metro, dünyada en çok kullanılan ve en çok istasyona sahip toplu taşıma sistemlerinden biridir. New York halkı için ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıran New York Metrosu, bugünlerde dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri haline geldi. Metroda neredeyse her gün meydana gelen saldırılar nedeniyle yolcular korku içinde yaşıyor. Dün sabah, Union Meydanı’ndaki metro istasyonunda tren beklerken 40 yaşındaki bir kadın kimliği belirsiz kişiler tarafından raylara itildi. İki ray arasına sıkışan New York İtfaiye Müdürlüğü gelene kadar bekleyen kadının hafif yaralarla atağı atlattığı bildirildi.

Şehirde benzer bir olay daha Çarşamba akşamı Manhattan Metrosu’nda meydana geldi. Yerel saatle 18:50 civarında, Bryant Park metro istasyonunda trenin gelmesini bekleyen 36 yaşındaki bir adam saldırıya uğradı. New York Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre 23 yaşındaki saldırgan Justin Pena, adama defalarca yumruk attı ve adama para vermediği için onu raylara itti.

33 yaşındaki Broadway oyuncusu Alex Weisman, Salı günü Manhattan Metrosu’nun 103. Cadde istasyonunda akıl hastası bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Saldırganın darbeleri sonucunda ünlü oyuncunun elmacık kemiği kırıldı ve göz retinası yırtıldı. Olayın ardından yaptığı açıklamada Weisman, saldırganın para istemediğini ve aniden kendisine yumruk atmaya başladığını belirterek, “Bu bir soygun değil, saldırı yapılacak bir saldırı idi” dedi.

Metro istasyonlarında 24 saat polis görevlisi

İki yıl önce New York Polis Departmanı, metro istasyonlarındaki suç artışından dolayı polisin Queens, Brooklyn, Bronx ve Manhattan’ın bazı bölgelerindeki metro istasyonlarında görevde olduğunu duyurdu.

Akasya Yaşaroğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi