Yol Ver Hayata Kapsamında Sürücülere Uyarı

Yol Ver Hayata Kapsamında Sürücülere Uyarı
22:29 - Kasım 16 2021 Salı

Sivas’ın Suşehri ilçesinde Suşehri İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Trafik ekipleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri tarafından rutin uygulamalara bir yenisi daha eklendi. İçişleri Bakanlığı tarafından “Yol Ver Hayata” sloganıyla hayata geçirilen farkındalık kampanyası kapsamında Sivaslı sürücülere broşürler dağıtan ekipler, aynı zamanda sürücülerin nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda da tavsiye ve önerilerde bulundu.

Farkındalık kampanyası kapsamında müdür ve müdür yardımcılarının da bölgede olduğu belirtilirken, bazı sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri takmadan araç sürmesinin tespit edilmesi üzerine gerekli uyarıların yapıldığı ve “Yol Ver Hayata” sloganının hatırlatıldığı açıklandı.

Trafik Kazalarının En Büyük Nedeni: Kural Hataları

Kural hatalarının trafik kazalarına neden olduğunu ve ihlallerin ölümcül sonuçlar yaratabildiğini belirten trafik ekipleri, özellikle sürücülerin yaya geçitlerinde ve kavşaklarda dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Sürücülere dağıtılan broşürlerin büyük kısmında uyulması gereken kurallar yer alırken, hangi hataların yapılmaması ve nasıl önlem alınabileceği ile ilgili bilgilerin yer aldığı görüldü. Ekipler, farkındalık kampanyasının ardından görev yerlerine geri dönerken, sürücüler ise bölgede bulunan gazetecilere uygulamadan memnuniyetlerini belirttiler.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi