YKS maratonu sona erdi

YKS maratonu sona erdi
19:12 - Haziran 28 2020 Pazar

Üçüncü ve son oturum YDT 15.45’te başladı ve 120 dakika sürdü. Öğrenciler Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden oluşan sınavda toplam 80 soruya cevap verdiler. Sadece yüz yüze çalıştıkları derslerden sorumlu olan 2020-YKS adaylarına 12. sınıfın ikinci yarıyılında dersler hakkında soru sorulmamıştır.

Binaların ve okulların detaylı temizliği ve dezenfeksiyonu, dünya çapında etkisini sürdüren korona virüsü önlemlerinin gölgesinde yapılan incelemeden önce gerçekleştirildi. Maskeler ve dezenfektanlar, korona virüsü önlemleri çerçevesinde her oturumda sınav binasının girişinde adaylara dağıtıldı. İnceleyenlere maske, dezenfektan ve lateks eldiven dağıtılmıştır. Sınavı isteyen adaylar ve yetkililer maske ve vizörlerle geldi. Bilimsel Komite’nin önerileri kapsamında sınav salonuna giren adaylara, sınav sırasında sıraya oturduktan sonra kendi talepleri doğrultusunda maskelerini çıkarma fırsatı verildi.

Bahçelerde oluşabilecek kalabalığı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için, adaylar ve denetçiler dışında hiç kimse bahçelere alınmazken, adaylar binalara girerken sosyal mesafeyi korumak için memurlar tarafından uyarıldı ve sınav sonunda binayı terk etmek.

Korona virüsü (Covid-19) statüsündeki adaylar, tüm sınav merkezlerinde özel olarak hazırlanmış yedek binalarda ayrı salonlarda sınava alındı. ÖSYM takvimine göre YKS sonuçlarının 28 Temmuz 2020’de açıklanması bekleniyor.

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi