Yıllık terör pahasına 35 Avrasya Tüneli inşa edilebilir

Yıllık terör pahasına 35 Avrasya Tüneli inşa edilebilir
12:12 - Ocak 9 2021 Cumartesi

Türkiye bizi terörizmden arındıracak. Yıllardır devam eden terörizm sorunu, Mehmetçik’in sınır içindeki ve dışındaki operasyonlarıyla artık sorun olmaktan çıkıyor. Bu operasyonlarda fiziksel müdahalenin yanı sıra ikna da kullanılır. 1 Ocak 2020’den Aralık’a kadar 243 terörist ikna yoluyla örgütten ayrıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin terörünün mücadele tarihinde o kadar başarılı olmadığını belirterek, ülkedeki PKK’lı terörist sayısının 320’nin altında olduğunu söyledi.

Terör aynı zamanda ülke ekonomisine de ciddi zararlar veriyor. Dağdaki teröristin etkisiz hale getirilmesi ve örgütün zayıflatılmasıyla terörle mücadelede kullanılan bütçenin ülke ekonomisinde kullanılması hedefleniyor. Kültür ve Turizm Bakanı eşin 1984 yılında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin terörle mücadelede 40 bin kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, parayla mücadele kapsamında 1,5 trilyon dolar harcadığını ifade etti. Dolayısıyla Türkiye’de 30 yılı aşkın süredir terör, 1.5 trilyon dolarlık ekonomiye zarar verdi. Öte yandan yıllık 44 milyar dolarlık bir fatura yaratıyor.

310 şehir hastanesi, 136 İzmir-İstanbul karayolu

Terörün ekonomiye verdiği zarar düşünüldüğünde çarpıcı sonuçlar ortaya çıkıyor. Son yıllarda ülkemiz küresel medyada mega projelerle ön plana çıktı. Avrasya Tüneli, transit karayolları dünya ticaret akışında ve şehirlerarası seyahatte kritik bir rol oynamaktadır. Türkiye’deki şehir hastanesi sağlık alanında üst sırayı yükseltti.

Yıllık maliyetle 35 Avrasya Tüneli

Şehir hastanesine inşa edilecek yaklaşık 310 ünite ile Türkiye, 30 yıl boyunca teröre 1.5 trilyon dolar harcamak zorunda kaldı. 136 İzmir-İstanbul karayolu ve 35 Avrasya Tüneli sadece bir yıllık terör maliyeti ile hizmete girebilir.

Terörizmin sona ermesiyle birlikte yıllık 44 milyar dolar ülke ekonomisinde kalacak. İstihdam tabanı bütçesi olarak ekonominin dinamikleri ile ilgili alanlara aktarılan cari açık, enflasyon, Türkiye gelişmiş ülke seviyesinin yükselmesinde önemli rol oynayacak.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi