Yıldız Şelalesi Buz Tuttu

Yıldız Şelalesi Buz Tuttu
20:01 - Aralık 27 2021 Pazartesi

Sivas’a turistik amaçla gelen çok sayıda turistin ziyaret ettiği Yıldız şelalesi buz tuttu. Hava sıcaklıklarının -30 derecelere yaklaşması il genelinde göl ve barajların bazı bölümlerinde donmaya neden olurken, Yıldız şelalesinde de durum pek farklı değildi.

Kent merkezine 1 saat mesafede olan şelalenin hava sıcaklıklarının eksi seviyelerde olması nedeniyle buz tuttuğunu öğrenen vatandaşlar manzarayı izlemek ve şelale önünde fotoğraf çektirmek için bölgeye akın ederken, bazı vatandaşlar ise şelalenin hem yaz, hem kış aylarında farklı güzel görüntülere sahne olduğunu belirtti.

Metrelerce Buz Sarkıtları Oluştu

Şelalenin buz tutmasıyla metrelerce buz sarkıtları oluşurken, şelale etrafında bazı vatandaşların soğuk hava nedeniyle fotoğraf çekilirken zorluk yaşadığı görüldü. Kent merkezinden çok sayıda ziyaretçinin gün içerisinde ziyaret ettiği şelalenin ne kadar süre buz tutmuş olarak kalacağı bilinmezken, bazı vatandaşlar ise uzakta olan akrabalarına manzarayı göstermek için video görüşmesi gerçekleştirdi.

Sıcaklıkların gelecek 5 gün içerisinde düşük seviyelerde kalması beklenirken, şelalenin buz tutmasının oluşturabileceği olası tehlikelere karşı ise önceden gerekli tüm önlemlerin alındığı açıklandı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi