Yılbaşı gecesi terör estiren magandalar kamerada: 27 el ateş açtılar, 9 gözaltı

Yılbaşı gecesi terör estiren magandalar kamerada: 27 el ateş açtılar, 9 gözaltı
11:00 - Ocak 4 2023 Çarşamba

Beyoğlu Hacıahmet ve Yenişehir Mahallesi’nde yılbaşı gecesi bir grup maganda, meşaleler yakarak sokak ortasında tabancalarla havaya 27 el ateş açtı. Bununla kalmayan magandalar, meşale ve torpil barutlarını doldurduğu cam ve pet şişeleri, kamera direklerinin altına koyup ve sokak ortasında patlattı. Meşaleler yakarak ortalığı dumana boğan ve vatandaşlara korku dolu anlar yaşatan magandalar o anları kaydedip “daha yeni başlıyoruz” notuyla sosyal medyada paylaştı.

Beyoğlu Asayiş polisi magandaları yakaladı

Yaşananların ardından kaydedilen görüntüleri incelemeye alan Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği polisleri çalışma başlattı. Görüntülerin kaydedildiği sokakları belirleyen polis ekipleri, ateş açan şahısların M.K. (15), Y.Ç. (13), Y.A.G. (17), F.Ç. (15), Hüseyin E. (19), Recep A. (21), Razaman E. (16), Yusuf A. (16) ve Müslüm Y. olduğunu tespit etti. Devam eden çalışmalarda şahıslar tek tek yalanarak gözaltına alındı. Olayda kullanılan 3 kurusıkı tabancayla ise polis tarafından el konuldu.

Magandalar serbest bırakıldı

Emniyete götürülen 9 şahsa ifadeleri alınarak “ateşli silahlar kanununa muhalefet” ve “genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” suçlarından adli işlem yapıldı. İşlemleri tamamlanan şahıslar, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Magandaların sokaklarda terör estirdiği, lazerli havalı tüfekle ateş açtığı, barutlu pet şişeyi sokakta patlattığı o anlar ise kameralara yansıdı.

Doğan Can Cesur

 

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi