Yılbaşı gecesi film sahneleri gibi 5 milyon liralık lüks ciplerin çalınması

Yılbaşı gecesi film sahneleri gibi 5 milyon liralık lüks ciplerin çalınması
10:00 - Ocak 3 2021 Pazar

Düşük değerli hafif ticari araçla otoparkın panjurunu kıran hırsız, cip ile kaçmaya başladı. Onu takip eden Sarıyer Asayiş Büro Amirleri, hırsızı başvuru noktasında kadın kılığında yakalayarak gözaltına aldı. Kişinin otoparka girip kadın kılığına girdiği anlar güvenlik kameralarına yansıtılırken, polise “tanınmaması için kadın kılığına girdim” diyen hırsız tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Önceki gün saat 01.00 sıralarında Sarıyer Maslak’ta bir şantiyede gerçekleşen yılın ilk otomobil hırsızlığı, Sarıyer Asayiş Büro ekipleri tarafından engellendi. Edinilen bilgiye göre, kadın kıyafetleri giyen bir kişi yılbaşı gecesi tanınmamak için site içerisinde lüks arabalarla bir otoparka girmek istedi. Otoparkın kilitli olduğunu gören kişi, arkadan dolaşarak iğne deliği kadar küçük bir boşluktan içeri girdi. Bir süre kadın kıyafetleri ile otoparkta dolaşan kişi, önce ofisteki kumandayı otoparkın kepenkini açmak için aramaya başladı.

5 milyon liralık Mercedes cip çaldı

Dakikalarca arama yapan kişi, park ettiği 5 milyon liralık Mercedes lüks cipinin dikkatini çekti. Cipin anahtarını ofisten alan kişi, içerisindeki hafif ticari araçla otoparkın kepenkini kırdı ve cip ile ortadan kayboldu. Hırsızın içeri girip bir kadın kıyafeti giydiği anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde arkadaki açıklıktan otoparka giren kişi içeride dolaşmaya başlıyor. Kadın kıyafetleri ile görülen kişi uzun süre dolaştıktan sonra ofis bölümüne giriyor. Burada kamerayı fark eden hırsız eliyle yön değiştirir. Ofise birçok kez giren ve çıkan kişi kepenk kontrolünü bulamadığında lüks araçların anahtarlarını alır. İçeride kadın kılığında dolaşan kişi daha sonra lüks araç bölümünde kayboluyor ve açılardan kayboluyor.

Sarıyer polisi hırsızı kadın olarak yakaladı

Olayın ardından ihbar üzerine anında harekete geçen Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro ekipleri çalışmalara başladı. Jipin plakasını tespit ederek mega kenti tıkayan Sarıyer polisi, tespit ettiği cipin Maslak Ayazağa Caddesi’nde seyir halinde olduğunu belirledi. Sokağa giren polis ekipleri cipi Ayazağa uygulama noktasında durdurdu. Cipte oturan kadın kıyafetli Türkmenistan vatandaşı Süleyman T. (24), Sarıyer polisi tarafından yakalandı. Cesedi aranan kişi gözaltına alınırken cip ile emniyete alındı.

“Tanınmamak için kadın kıyafetleri giydim” diyen hırsız cezaevine gönderildi

Karakolda ifadesi alınarak sorgulanan kişi, adli işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. İHA muhabiri, “Hırsızlık yaparken neden etek giydin? Mercedes’i neden çaldın sorularına cevap vermedi? Adliyeye sevk edilen kişi, “işyerinden hırsızlık” ve “otomobil hırsızlığı” suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Pişman olduğunu ifade eden kişinin açıklamasında, “Tanınmamak için kadın elbisesi giydim” dediği öğrenildi.

Doğan Can Cesur

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi