Yetki belgesi olmadan internet üzerinden satış yapılamaz

Yetki belgesi olmadan internet üzerinden satış yapılamaz
08:00 - Temmuz 2 2020 Perşembe

Hazırlanan taslağa göre, taşıtlar satılırsa, vazgeçilirse veya taşıt teslim belgesi sona ererse satış duyurusu üç gün içinde kaldırılır. Diğer yandan, reklamları internete yerleştiren siteler, yetkilendirmenin kontrol edilmesi koşuluyla mağaza açılışlarına izin verecektir. Gerçek işletme adının çevrimiçi mağazanın adı olarak kullanılması gerekir.

YAZARLANAN YETKİLİ RAPOR

Uzman raporlarına yeni düzenlemeler de geliyor. Buna göre değerleme raporu satıştan önceki 7 gün içinde alınacaktır. Aracın gerçek durumuna aykırı bir uzmanlık raporu yayınlayan şirketler, uyarıya rağmen yine de yanlış rapor hazırlarlarsa, yeterlilik sertifikaları TSE tarafından iptal edilecektir. Bu şirketlere 2 yıl boyunca aynı konuda yeterlilik belgesi verilmeyecektir. Araç alımı ve satımı için iş yapan işletmelere yetki belgesi verilmesi için aranan şartlar arasında, meslek odaları ile vergi kayıtları ile açılış ve çalışmadaki mesleki konular arasında ikinci el bir motorlu taşıt ticareti faaliyeti olması gerektiği de eklendi. lisans.

YASAKTA ARAÇ EKRANI

İkinci el araç satın alan ve satan işletmeler, mesleki yeterlilik belgesi gerekli olmadıkça pazarlama ve satış personeli olarak sertifikası olmayan kişileri istihdam edemez. İşletmelerin yükümlülükleri arasında, ticari faaliyet sırasında adil, dürüst ve dürüst davranmak, yasadışı davranmamak, satın alma ve satışı etkileyecek bilgileri gizlememek ve insanları etik olmayan uygulamalar yapmaya teşvik etmemek eklendi. Buna ek olarak, yollar ve kaldırımlar gibi ortak alanları araç teşhir alanları olarak kullanmamak işletmelerin başka bir yükümlülüğü olacaktır.

Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi