Yerli otomobil TOGG adı altında devam edecek

Yerli otomobil TOGG adı altında devam edecek
09:00 - Ağustos 8 2020 Cumartesi

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), “Türkiye’nin Otomobili” CEO’su Gürcan Karakaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen online basın toplantısına katıldı. Tüketici araştırmasının detaylarını paylaşan Karakaş, “Türk tüketicilerinin yüzde 70’inden fazlası elektrikli araçlara geçmeye hazır. Kıyasladığımızda bu oran Avrupa’da ilk sırada ”dedi. Bilinirlik ve genel beğenme oranının yüzde 90’ı aştığını gördüklerini belirten Karakaş, “Marka beğenme endeksine baktığımızda kısa sürede yüzde 73 artış gördük. Bu bizi TOGG markasıyla devam etmeye teşvik etti. TOGG markası ile devam ediyoruz. Bunu yaparken tabii ki gerek Türkiye iç pazarımızda gerekse çok farklı isimler alternatif ölçüleri test ederek bu sonuca vardık ”dedi. TOGG kelimesi ve ifadesi güçlü bir marka olarak ortaya çıktığını kaydetti. Her dilde benzer şekilde okunabilen ve kayıtta sorun teşkil etmeyen Karakaş, “Bu yüzden TOGG ile devam etmeye karar verdik” dedi.

ON ŞİRKETLE İŞBİRLİĞİ

Dünya 10 global şirket işbirliği gizlilik anlaşması yapan Gürcan King, tedarikçi tercihlerinin yüzde 93’ünün tamamlandığını, yüzde 78’inin Türkiye’den, yüzde 22’sinin ise Avrupa ve Asya’dan farklı firmalardan oluştuğunu kaydetti. TOGG’nin bugüne kadar iki patentinin tescil edildiğini belirten Karakaş, bunlardan birinin sürüş testleri, diğerinin batarya ile ilgili olduğunu söyledi. Akü, hem teknik hem de Açıklamalar konusunda görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Karakaş, sadece batarya konusunda fikir birliğine varmak için tartışılması gereken yerli firmaların Türkiye’de geliştirilemeyeceğini söyledi. Karakaş “İhtiyacımız olan şey teknoloji, elektrikli araçların teknoloji ihtiyaçları şu anda Türkiye’de üretilmiyor. Ve Türkiye’de irili ufaklı birçok firma konuştu ve Türkiye’de bile üretime başlayana kadar ilke kadar geldiği noktaya geldik. Gelişimimiz doğrultusunda iki üretim yolu mümkün değil, bu nedenle dünyanın önde gelen oyuncularından biriyle bu projeye devam ediyoruz. Bu dünyanın önde gelen oyuncularından birini ülkemize getirmeye ikna ettik ”dedi.

ÜLKEMİZDE İKİ YIL BOYUNCA KALACAĞIZ

Gürcan Karakaş, kendi ülkesinde başarılı olamayan bir markanın yurt dışına ihracatta başarılı olamayacağını düşündüklerini ifade etti. Önce ülkede kalmayı planladıklarını belirten Karakaş, “Kendi ülkemizde 18 ay, belki iki yıl kalmayı tercih ediyoruz. İhracata başlar başlamaz ilk hedefimiz Avrupa pazarı olacak. İlk gideceğimiz ülkeler arasında Almanya, Fransa ve hatta İtalya diyebilirim.

PANDEMİ’YE KARŞI TEKNOLOJİLERİ YANSITACAĞIZ

Üretilecek araçlarda salgına karşı yeni teknoloji ve ekipman ekleyeceklerini belirten Karakaş, “Yaptığımız araştırmalarımızda bunu tüketici kullanım ve testlerinde, özellikle sağlık, hijyen ve konfor alanlarında gördük, önlemlerin arttığını gördük. bir veya iki tane daha. Dolayısıyla önümüzdeki aylarda, belki yıllarda orada da bazı gelişmelerin beklendiğini biliyorsunuz. Gelişmeleri oradaki yansıtabileceğiz ”dedi.

700 ASLAN AR-GE YATIRIMI

Bursa’nın Gemlik ilçesinde kurulacak TOGG Gemlik Tesisi’nin 18 ayda tamamlanması ve ilk seri arabanın 2022’nin son çeyreğinde olması bekleniyor. Tesis, 2030 yılına kadar toplam 1 milyon adet üretecek. fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen TOGG’ye ait olan beş farklı tamamen elektrikli model. TOGG için bugüne kadar Ar-Ge’ye 700 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapıldı.

TOGG Gemlik Tesisi’nde işe alımlar 2022 başından itibaren başlayacak, üretim yıllık 175 bin adetlik kapasiteye ulaştığında çalışan sayısı 4 bin 300’e ulaşacak.

HONDA FABRİKASINA İLGİLENİYORUZ

tOGGer Türkiye ‘nin Honda fabrikası Şekerpınar’ ın global kararı nedeniyle bu fabrikaya ilgi olup olmadığı sorusuna cevap vererek King, şunları kaydetti: Tabi bununla ilgileniyoruz. Yani ülkede böyle bir değer varken, belli bir noktadan sonra ilan edildiğinde kapanacak olmasıyla ilgileniyoruz. Sadece Türkiye ile değil, Japonya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Honda ve Honda ile birlikte değerlendirdik. Ancak oraya vardığımız noktada bunu fark edemedik çünkü süreçlerimizde Honda’nın stratejik öncelikleri ve fabrika kapanış tarihleri ile çelişki vardı.

Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi