Yerli otomobil fabrikasının temeli atıldı! 2022’de yolda olacak

Yerli otomobil fabrikasının temeli atıldı! 2022’de yolda olacak
12:00 - Temmuz 1 2020 Çarşamba

Türkiye Odaları ve Birlik Borsaları Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobil tOGGer’e Gemlik’teki tesisin kuruluşunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kısa sürede almayı planladıklarını söyledi. ” İki yıl sonra bu bölge oranını yüzde 75’e çıkarmayı hedefliyoruz Tabii ki Bursa sanayisi her zaman çok önemli olacak Bursa otomotiv yan sanayii gururumuz. iş dünyası çok önemli, Bursa’nın sektördeki deneyiminden yararlanmak istiyoruz “dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BCCI), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısına katıldı. Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Bursa Türkiye’nin öğrencisi. Pandemi sürecinde Bursa önemli çalışmalar yaptı. Herkes Bursa’nın nabzını iyi tutmalı. 365 oda ve borsa başkanımızla gurur duyuyorum.” Dedi.

Bursa iş dünyasının çatı örgütü BTSO’nun Haziran Ayı Olağan Toplantısı video konferans yöntemiyle yapıldı. BTSO meclis üyeleri ile bir araya gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, işletme temsilcilerinin sorularını yanıtladı. BTSO’nun şehir ve ülke ekonomisi için önemli çalışmalar yaptığını belirten Hisarcıklıoğlu, BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ı, yönetim kurulunu ve meclis üyelerini başarılı çalışmaları için tebrik etti. BTSO meclis üyeleriyle görüşme zevkini dile getiren Hisarcıkloğlu, “Bursa pandemi sürecinde önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Bursa Türkiye’nin öğrencisi. Herkes Bursa’nın nabzını iyi tutmalı. “Dedi.

“Bursalı TOGG 2022’de yola çıktı”

Türkiye’nin yerel ve ulusal otomobili anımsatan Bursa Hisarcıklıoğlu’na ev sahipliği yapan tOGGer, Bursa’nın otomotiv sektöründeki Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile vakıf kurmayı hedeflediklerini belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, “Tedarikçi sanayi, yerli ve ulusal araçlarda çok önemli. İlk çıkan aracımızda yüzde 51’lik yerel orana ulaşmak istiyoruz. Yeni bir teknolojik araç. TOGG için sektör temsilcilerimiz ve üniversitelerimizle birlikte çalışacağız. Hedefimiz, 2022 yılı sonunda yüzde 51 yerel orana sahip ilk aracı indirmek. İki yıl sonra bu konum oranını yüzde 75’e çıkarmayı hedefliyoruz. Tabii ki, Bursa endüstrisi burada her zaman çok önemli olacak. Bursa otomotiv yan sanayi gururumuzdur. Bursa iş dünyasının katkısı çok önemlidir. Tüm bu konular hakkında kardeşim İbrahim Burkay ile konuştuk. Şimdi Bursa’dan TOGG var. Bursa’nın sektördeki deneyiminden yararlanmak istiyoruz. ”İfadelerini kullandı.

“Odalarımız ve borsalarımızla gurur duyuyoruz”

Hisarcıklıoğlu’nu ifade eden Türkiye Odalar ve Borsaların pandemik sürecinde önemli çalışmalar yürütüyor: “Odalarımız ve borsalarımız süresince büyük bir misyon başarıyla gerçekleştirildi. TOBB olarak hükümet ve işimiz arasında bir köprü görevi gördük Sorunları en hızlı şekilde çözmeye çalıştık 15 Mart’ta başlayan süreçte 365 oda ve borsa büyük bir test yaptı. ‘Oda ve borsa ne yapıyor?’ Sorunun cevabını çok güzel verdiniz.Tüm sorunları TOBB içinde her gün topluyoruz BTSO Başkanımız İbrahim Burkay üyelerden gelen tüm talepleri bize gönderiyor, tüm oda ve borsa başkanımızla gurur duyuyorum. İlk kez 18 Mart’ta Başkanımızla yaptığımız toplantıda odalarımız ve borsalarımızdan 70 puanlık bir teklif sunduk, bu taleplerin yüzde 99’u hayata geçti. vergi ödemeleri, SGK ertelenmesi, kısa süreli çalışma ödeneği ve krediler. ”

Nefes kredisi için BTSO’ya teşekkürler

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın nefes kredisine katkıda bulunanlardan biri olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bu yıl 17. kez gerçekleştirdiğimiz nefes kredisi şirketlerimizin finansman ihtiyaçlarına önemli katkılarda bulundu. Bu noktada, çalışmaları için BTSO Başkanımız İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyorum. ” dedim.

“Ülkemizin hedefleri için yorulmadan çalışacağız”

BCCI başkanı İbrahim Burkay, sağlık pandemi döneminde altyapıya ihtiyaç duyulduğunu ve Türkiye’nin dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığı normalleşme adımlarının karşı karşıya kaldığı kalkınma hedeflerini belirtti. Yatırım ortamının başarılı bir şekilde iş güvenine yönelik eylem planını gerçekleştirmesi ve Başkan Burkay’ın “katma değerli üretim ve ihracatla istihdam koruma duruşumuzdan ödün vermeden, zorlukların her zaman birlikte üstesinden geleceğimizi umduğumuzu umduğuna dikkat çekti. Türkiye çalışma dünyamızın tüm aktörlerine kısa süreli çalışma ödeneklerinden kredi paketlerine, vergi düzenlemelerinden nakit yardımlara kadar dokunan desteklerin önemi büyüktür. ”ifadelerini kullandı.

“Güçlü iletişim ağımız”

Bursa iş temsilcileri arasında BTSO olarak güçlü bir iletişim köprüsü kurduklarını belirten Başkan Burkay, “BTSO olarak üyelerimiz, TOBB ve hükümet kurumlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. 63 komitemizin tamamında, tüm sorunlara yönelik çözüm önerilerini ve isteklerini TOBB ile sürekli paylaşıyoruz. Şu anda takip ettiğimiz birçok konu var. Bu konuları her hafta güncelliyoruz. Bu dönemde TOBB ile Odamız arasındaki iletişim ağı ve işbirliği en üst seviyededir. İş dünyamıza verdiğimiz destek için TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum. ”İfadelerini kullandı.

BTSO Parlamentosu Başkanı Ali Uğur, tüm devletlerin ve ulusların sosyal ve ekonomik hayatı derinden etkileyen bu salgına karşı mücadele ettiğini söyledi. Bu dönemde Türkiye’nin sosyal dayanışmasının en güzel örneklerini gösterdiğini ifade eden Ali Uğur, Türkiye’nin en köklü 45 bini aşan üye sayısıyla ve BCCI’da en güçlü ticaret ve sanayi odalarının ciddi bir çalışma olduğunu ifade etti. pandemi. Uğur, “Bugüne kadar mücadele ettiği tüm kriz dönemlerinden başarıyla kurtulan ve küresel krizlere dayanıklı bir yapıya sahip olan ülkemizin koronavirüs salgınının neden olduğu olumsuzlukları en kısa sürede aşacağına inanıyoruz” dedi. O konuştu.

Osman Nemli görevini Yüksel Taşdemir’e devretti

BTSO Yönetim Kurulu’nda görev yapan ve görev yoğunluğu nedeniyle görevini Yüksel Taşdemir’e teslim eden Osman Nemli, “Bursa Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim ile iyi çalıştık Burkay, yönetim kurulu üyelerimiz ve meclis üyelerimiz. Artık Bursa’mız için çok çalışacağız. Bize bu fırsatı veren iş temsilcilerimize şükranlarımı sunuyorum. ” dedim.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi