Yerli otomobil fabrikasında son hazırlıklar tamamlandı!

Yerli otomobil fabrikasında son hazırlıklar tamamlandı!
20:12 - Temmuz 17 2020 Cuma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile bu arazi üzerine kurulacak fabrikanın temel atma töreninin yerli otomobil Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) üretimi için Gemlik’te bulunan Türkiye Otomobil Girişim Grubu (TOGG) yarın 17.30’da olacak .

Kapsamlı güvenlik önlemlerinin alındığı alanda, vakfın atılacağı yerlerde stantlar kuruldu. Corona virüsü (Covid-19) önlemleri kapsamında tören sınırlı sayıda misafirle gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk yerli yüksek teknolojili otomobili, Bursa’da kurulacak fabrikanın ilanının ardından üretilecek, Gemlik TSK’nın arazisi tahsis edildi. İnşaatın olumlu bir şekilde tamamlanabilmesi için ÇED raporunun fabrikası gerekli olup, Türkiye Otomobil Sanayi ve Ticaret Girişim Grubu A.Ş. tarafından yeni bir yatırım olarak inşa edilecek tesisin öngörülen toplam miktarının şirket 22 milyar TL olacak.

Bölge limana, serbest bölgeye ve yan sanayiye yakınlığıyla bilinirken, Gemlik Gençali İlçesi’nde TOGG’ye ait askeri alanda inşa edilecek fabrikanın inşaat işlerinde 2 bin kişi çalışacak.

TOGG yaptığı açıklamada, “TOGG, Gemlik fabrikasının inşası için gerekli ÇED raporunu olumlu aldı. 175 bin yıllık üretim kapasitesi, 5 farklı model,% 100 elektrik, tamamen doğal, 4 bin kişi istihdam ediyor.

Türkiye’ye iyi şanslar “ifadelerini paylaştı. Bursa Büyükşehir yolunun belediye tarafından ortaya çıktığı hava, ıslah ve altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. geleneksel elektrikli araç fabrikası Konjenital yüzde yüz elektrikli C segmentinde bir SUV ile başlayacak olan fabrikadaki üretim, önümüzdeki yıllarda yine yüzde 100 elektrikli C Sedan, C Hatchback, B SUV ve C ile yapılacak. MPV modelleri.

Samet Doğru – Uğur Uslubaş

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi