Yerli motor teknolojisine Sivas’tan katkı sağlanacak

Yerli motor teknolojisine Sivas’tan katkı sağlanacak
14:04 - Temmuz 6 2020 Pazartesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Dr. İlker Temizer’in milli motor projesi TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı.

Türkiye’de motor üretilmesi konusunda önemli bir projeye başlayan Dr. İlker Temizer, “Direkt Püskürtmeli Dizel Motorunda Yönlendirilmiş Yakıt Enjeksiyonuna Sahip Yüksek Performanslı ve Düşük Emisyonlu Yanma Odası Tasarımının Deneysel Ve Kuramsal Olarak İncelenmesi” isimli bir projeye başladı. Bu projeyi hayata geçirebilmek için TÜBİTAK’a başvuru yapan Dr. İlker Temizer’in projesi onay aldı ve 303,147 liralık bir destek almaya hak kazandı.

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan Kurşun yaptığı açıklamada İlker Temizer’in projesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak ona başarı temennisinde bulundu. Dr. İlker Temizer ise projenin 3 yüksek lisans öğrencisi, bir araştırmacı ve bir yürütücü ile gerçekleştirileceğini ve bu projenin başarılı olması durumunda yerli milli motora katkıda bulunulacağını ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi