Yerli Araç TOGG ne zaman satılacak Fiyatı ne olacak

Yerli Araç TOGG ne zaman satılacak Fiyatı ne olacak
23:08 - Nisan 11 2020 Cumartesi

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG için tanıtım toplantısı kısa süre önce yapıldı. TOGG ortaklığı tarafından yapılan açıklamalar ile otomobilin özellikleri, üretim tarihi ve nerede üretileceği ile ilgili tüm detaylar paylaşıldı. Biliyorsunuz TOGG henüz aracın ismi değil. Peki, aracın ismi ne olacak? Neye karar verildi? NE zaman satışa sunulacak ve en önemlisi fiyatı ne olacak? Bunların hepsine bakacağız.

Yerli otomobil olarak iki farklı segmentte, yani SUV ve sedan modelleri tanıtıldı. Yerli otomobil yerinin de Bursa olacağı belirtildi. Bu işin ortaklarına alım garantisi dahil pek çok destek devlet tarafından sunulacak. 

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu başkanı olarak görev yapan Gürcan Karakaş aracın ismiyle ilgili soruya şu şekilde cevap verdi. Bu markanın isimlendirme sürecinin 1,5 yılı bulacağı ve en ideal ismi bulmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Yerli Aracın Fiyatı

Yerli otomobilin henüz satış fiyatı belli olmadı. Ancak içeriğindeki teknolojilere bakılırsa ciddi rakamlara satışa çıkacak gibi duruyor. İlerleyen zamanlarda bununla ilgili net bir bilgi gelirse paylaşılacaktır. 

Yerli Aracın Özellikleri Nelerdir

Elektrik motoru ile çalışacak olan % 100 elektrikli ve yerli otomobil 500 km mesafeye kadar menzil kat edebilecek. Beraberinde olduğu sınıftaki en uzun aks mesafesine de sahip olan araç hakkında teknik bilgilerin bazılarına değinelim.

  • 30 dk altında hızlı şarj olma imkanı ile türünde ilk ve tek otomobil. Bu sürede % 80 şarj süresine ulaşacak ve yeterli mesafeyi götürecek. Ancak henüz alt yapı buna elverişli olmadığı için bakalım yetiştirilebilecek mi onu göreceğiz.
  • Araçta iki tane menzil opsiyonu olacak. Biri 300 km diğeri 500 km mesafeyi kat eden araçlar olacak. 
  • Sürekli merkeze bağlı olacak araç, 5G ile tüm güncellemeleri otomatik olarak merkezden çekecek.
  • Özel bir batarya üretilen ve gelişmiş, aktif termal yöntemi sistemleri sayesinde uzun ömürlü olacak.
  • 2 farklı türde araç gücü motoruna sahip olacak. Biri 200 diğer 400 beygir gücünde olacak.
  • 200 beygir gücündeki araç 7,6 saniyede 100 km ye ulaşırken diğeri 400 beygir olan araç ,8 saniyede ulaşacak.
Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi