Yeni yerli ve milli hafif torpido ‘ORKA’ geliyor

Yeni yerli ve milli hafif torpido ‘ORKA’ geliyor
15:00 - Aralık 27 2020 Pazar

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının hafif sınıf torpido ihtiyacını karşılamak üzere “324 Milimetre Torpido Geliştirme (ORKA) Projesi” başlatıldı.

Savunma Sanayii Cumhurbaşkanlığı Başkanı Prof.Dr.İsmail Demir, Milli Savunma Bakanlığı, SSB, ROKETSAN ve ASELSAN temsilcileri katıldı. Proje ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan ve envantere alınabilecek su üstü platformları ve deniz uçaklarından denizaltılara karşı kullanılacak ORKA torpido silah sistemi yerel ve milli olarak geliştirilecek. Hassas yönlendirme, navigasyon, gelişmiş arama ve saldırı yeteneklerine sahip olacak ORKA, aldatma ve kafa karışıklığına karşı direnci ile hedef üzerinde yüksek verimlilik sağlayacaktır.

ROKETSAN’ın önümüzdeki yıl teslim edilmesi planlanan AKYA Ağır Sınıf Torpido Projesi’nde kazandığı deneyim ORKA Projesi’ne aktarılacak. ORKA Projesi’nde ana yüklenici ROKETSAN’ın yanı sıra ASELSAN ana alt yüklenici olarak yer alacak. ORKA, mavi vatanın korunmasında milli unsur olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü güçlendirecek.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın savunma sanayiinde iki kat daha hızlı çalışacağımız sözüyle çalışmalarımıza hız veriyoruz. Artık durma zamanı değil, her geçen gün kıymetli. Güvenlik güçlerimiz ihtiyaç duyduğunda dışarıdan satın almak yerine kendimiz tedarik etmeliyiz. Bu nedenle her projede olduğu gibi projeyi gerçekleştirecek firmalarımız da zamanı hızlandıracaktır. ORKA da bizi bu alanda dışa bağımlılıktan kurtaracak. Projede çalışacak tüm ekibe başarılar diliyor, çabalarının artarak devam etmesini temenni ediyorum ”dedi.

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi