Yeni Kararların Sivas’ta İşletmelere Katkı Sağlaması Bekleniyor

Yeni Kararların Sivas’ta İşletmelere Katkı Sağlaması Bekleniyor
19:59 - Ocak 15 2022 Cumartesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından kısa süre önce duyurulan aşısız kişilerin test yaptırmadan sinema ve benzeri işletmelere gidebileceği ve karantina konusunda sürenin kısaltılması kararlarının Sivas’ta işletmeler tarafından olumlu karşılandığı ve ekonomik hareketliliği gelecek günlerde artırmasının beklendiği açıklandı.

Sivas’ta hizmet veren işletmelerin kısa süre içerisinde daha fazla ciro beklediği öngörülürken, özellikle sinema, tiyatro ve çeşitli işletmelerin bu kararlardan dolayı memnun oldukları ifade edildi. Artan vaka sayısına rağmen yeni Omicron varyantının daha az hastaneye yatış gerektirmesi ve daha hafif atlatılabiliyor olmasının alınan kararların arkasında olan gerekçe olduğu biliniyor.

Vaka Sayıları Artıyor Ama…

Vaka sayılarının Sivas ve diğer illerde artış gösterdiğini belirten halk sağlığı uzmanları, artan vaka sayısına karşılık hastaneye yatış ve ölüm oranlarının beklendiği kadar artmadığını ve yeni varyantın etkisinin grip benzeri semptomlarla atlatıldığını belirtti. Uzmanlar, özellikle Sivas ve çevre illerde yaşanan vaka artışlarının Sağlık Bakanlığı tarafından daha fazla dikkatle incelendiğini, az sayıda hastanenin olduğu illerde vaka sayılarının ve hastaneye yatışların daha önemli bir gösterge olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi