Yeni doğan bebeklere sünnet öneriliyor

Yeni doğan bebeklere sünnet öneriliyor
13:51 - Haziran 10 2019 Pazartesi

Müslüman ülkelerde çocukların daha çok çocukluk dönemlerinden sünnet ettirildiğine değinen Op. Dr. Mahmut Aluç; ülkemizde de bu durumun bu şekilde geliştiğini belirtti. Esasında yeni doğan sünneti konusunda yeterince bilgi sahibi olmayan ailelerin çocuklarını daha büyük yaşlarda sünnet ettirdiklerinden söz etti. Dünya Sağlık Örgütü’nün yeni doğan sünnetleri onayladığını açıklayan Aluç; 2,5 kilonun üzerindeki bebeklerin sünnet edilmesine Dünya Sağlık Örgütü’nün de onay verdiğini sözlerine ekledi.

Yeni Doğan Sünneti Öneriliyor

Yeni doğan sünnetlerinde lokal anestezi uygulandığın belirten Op. Dr. Mahmut Aluç; acı hissi yok edilerek bu operasyonun yapıldığını sözleri ekledi. Yeni doğan sünnetinin çocuklardaki psikolojik travmayı önleyen bir uygulama olduğundan söz eden Op. Dr. Mahmut Aluç; böylece çocukların ilerleyen yaşlarda bir travma yaşamasının da önüne geçiliyor dedi.

Yeni doğan sünnetinin alanında uzman hekimler tarafından yapılmasının önemine değinen Aluç; bu sayede söz konusu operasyonun hem kolay hem de güvenli olacağını belirtti. Özellikle bu işlem sonrasında pansuman gereksinimi olmaması ve iyileşme süresinin kısa olması; yeni doğan sünnetinin önemli avantajları arasında olduğunu belirten Op. Dr. Mahmut Aluç; böylece çocuklarda travma oluşmamasının da mümkün olduğunu söyledi.

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi