Yaz ve Kış Aynı Haftada Yaşanacak, Birçok Bölgeye Kar Geliyor

Yaz ve Kış Aynı Haftada Yaşanacak, Birçok Bölgeye Kar Geliyor
10:41 - Kasım 28 2021 Pazar

Yaz ve kış aynı haftada yaşanacak. Yeni yapılan tahminlere göre birçok bölgeye kar geliyor. Şimdiden hazırlıklar yapılmaya başlandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve diğer hava modelleri kar yağışının geleceğine işaret etti. Son hava tahminlerinde hem yaz hem de kış havası görülüyor. Ülkemizde Aralık ayına yaklaşmamız ile birlikte kış kendini daha çok hissettirmeye başladı. İlerleyen günlerde ülkemize gelecek olan soğuk hava ile birlikte kışı daha çok hissetmeye başlayacağız.

Yaz ve Kış Geliyor, Önce Sıcak Hava Sonra Kar

ECMWF modeline göre önümüzdeki günlerde yaz mevsimine benzer bir havanın yanı sıra kış mevsiminin de yaşanması bekleniyor. Sıcaklıklar özellikle kuzeydoğuda artarken diğer bölgeler daha serin olacak. Pazartesi günü Batı, Orta ve Doğu Karadeniz’de sıcaklıkların yer yer 28-30 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise sahillerde 20-25 derece, iç kesimlerde daha soğuk bir hava görülüyor. Pazartesi akşamı ve Salı gecesi Doğu Karadeniz bölgesinde sıcaklıkların 25 ile 30 derece arasında yer alması bekleniyor. Kuvvetli rüzgarlar sebebiyle ülkenin batı ve orta kesimlerinde rüzgarın hızı yer yer 100 kilometreye ulaşabilir.

Yaz ve Kış

Yaz ve kış bir arada yaşanıyor. Birçok bölgede özellikle kuzey kesimlerde yaşanacak sıcak havalardan sonra Karadeniz’de yaklaşık 20 derecelik düşüş görülebilir. Pazartesi günü batı kesimlerde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olurken Salı günü orta kuzey kesimlerde gök gürültülü sağanak yağış görülüyor. Çarşamba günü ise ülkenin pek çok yerine kar yağışı geliyor. İç Anadolu’nun batısı, Karadeniz yüksekleri, İç Anadolu bölgesi, Akdeniz yüksekleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kar yağışı bekleniyor. Yağışların Çarşamba günü Batı Karadeniz yüksekleri, Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Aslına bakarsak güçlü soğuklardan önce sıcak havanın gelmesi alışılagelmiş bir durum. Çünkü lodos fırtınası oluşacağı için kuzey kesimlerde sıcaklıklar zaman zaman 30 derecenin üzerine dahi çıkabiliyor. Özellikle çok kuvvetli soğuklar ve yoğun kar yağışları gelecekse daha güçlü bir sıcak hava dalgasının oluşması muhtemel oluyor. Kısacası bu normal bir durum.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi