Yaz geldi derken, Karla mücadele devam ediyor

Yaz geldi derken, Karla mücadele devam ediyor
14:23 - Mayıs 23 2019 Perşembe

Yaz aylarına girilmesine günler kala Sivas ve ilçelerinde karla mücadele ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Yapılan karla mücadelede kardan kapanmış olan köy yollarının açılması çalışmaları yapılıyor.

SİVAS’TA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Sivas Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en geniş olan ikinci ili olarak biliniyor. Bu geniş alanda Sivas’ta yaz sıcağının hissedilmeye başlandığı bugünlerde karla mücadele çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl Sivas’a normallerin üzerinde kar yağması sebebiyle karla mücadele ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar bu günlere kadar uzadı.

İl Özel İdaresi’ne bağlı olarak çalışmalarını yürüten Karla Mücadele ekipleri Sivas’ın Suşehri ilçesinde bulunan ve bir yayla köyü olan Çatakoluk köyünün karla kapanmış olan yollarını araç trafiğine açtı. Çatakoluk köyünün muhtarı Osman Güleç, geçen yıl bu tarihlerde yayla köylerine çıktıklarını ama bu sene yollar karla kapalı olduğu yaylaya çıkamadıklarını söyledi. Yayla köylerinin yollarının ekipler tarafından açıldığını ve gecikmeli olarak yaylaya çıkacaklarını belirten Muhtar Osman Güleç yollarını açan devlete ve bu konuda çalışma yapan görevlilere teşekkür etti.

Yayla yollarının açılması ile geç olarak da olsa köylerine çıkan köylüler de bu konuda memnuniyetlerini dile getirdiler.  Karla mücadele bir taraftan devam ederken bir tarafta da eriyen kar suları Sivas’taki derelerin su seviyesinin artmasını sağlamaktadır.