Yaşlılar dinledi, gençler orada bile değil

Yaşlılar dinledi, gençler orada bile değil
08:12 - Haziran 22 2020 Pazartesi

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun son toplantısında 65 yaşında sokağa çıkma yasağı başvurusu kaldırıldıktan sonra yapılan gözlemler tartışıldı. Kurul üyeleri, özellikle büyükşehir şehirlerinde 1 Haziran’da başlayan yeni normal yaşamla ilgili bulguları ve 65 yaş üstü vatandaşların 65 yaş üstü vatandaşların önlemleri karşıladığı önlemleri paylaştı. Gençler arasında ‘başıma hiçbir şey gelmez’ algısı ile yaratılan ‘kendine güven patlaması’ nedeniyle maskeye ve fiziksel mesafe kuralına uyumun düşük olduğu ifade edildi. Üyeler, “65 yaş üstü virüsle mücadelede daha dikkatli. Maske ve mesafe kuralına en çok uyuyorlar. Gençler bu konuda daha duyarsız. Tadeta’da kendine güven patlaması var ve ‘ben gençim, bana hiçbir şey olmayacak’ algısı nedeniyle, fiziksel mesafeye ve maske takmaya uymuyor. Toplumda, kurallara uymayanların oranı% 20’nin üzerindedir ve bu nüfusun çoğunluğu gençtir. Parklarda, bahçelerde ve sokaklarda maske olmadan sokaklarda yürüyenleri görüyoruz. ”Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Sosyal Bilimler Kurulu’nun virüse karşı alınan önlemlere uyumu artırmak için farkındalık çalışmaları yapacağını ifade etti.

% 100’E YAKIN KORUR

Bilim Kurulu’nun bulgularına göre, yan yana 2 kişi varsa, virüse karşı% 90 koruma sağlar. Bu iki kişi her iki maskeyi de giyiyor ve fiziksel mesafeyi koruyorsa, enfeksiyon olasılığı % 0’a yakındır. İki kişiden sadece 1’i maske takıyorsa, virüs koruma oranı% 60’tır. Maske takmaz ve fiziksel mesafe kuralına uymazsanız,% 80 koruma vardır. Fiziksel mesafeyi maske takmamaya devam etmiyorsa, kontaminasyon olasılığı% 100’dür.

900 LİRA PARA CEZA

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen talimatlar doğrultusunda maske takma yükümlülüğüne uymayanlara 900 TL para cezası verilecek. Maske, 48 şehirde ve alışveriş merkezleri, marketler, restoranlar, kafeler ve kuaförler gibi insanların toplandığı yerlerde 33 ilde yaşamın her alanında giyilmelidir. Bu arada, yaptırım açıklamalarından sonra kuralı ihlal edenlerin azaldığı belirtildi.

Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi