Yaşlı vatandaşların HES Kodu mücadelesi

Yaşlı vatandaşların HES Kodu mücadelesi
16:00 - Aralık 2 2020 Çarşamba

Polis ve Polis ekipleri, HES Kodunu sorarken vatandaşları sosyal mesafe konusunda sık sık uyardı.

HES Kodu olmayan ve nasıl satın alınacağını bilmeyen yaşlı vatandaşlar pazara girişte büyük zorluklar yaşadı. HES Kodu olmadan pazara girmeye çalışan yaşlı bir vatandaş, “HES Kodunu şimdi nerede bulabilirim. Yaşıma saygı duyarsan gireceğim ”dedi.

Bir başka vatandaş da “Ben hastayım. Tansiyonum var ”diye polis ekibi hastalandığında markete gelmemesi konusunda uyardı. Aynı vatandaş, çekim yapan kameramana “Neden ateş ediyorsun?” Diyerek güldü, gülümsemeleri yüzlerinde bıraktı.

Vatandaşlar, market girişlerinde uygulanan HES Kod sorgusuna alışmaya çalışıyor. Tekrar okuyacak mıyım? ”Görüntülere yansıdı.

Polis ekibi yaşlılara yardım etti

HES Kodu olmadan pazar ihtiyaçlarını karşılamak için gelen yaşlılar pazara giremezdi. Yaşlı bir vatandaş HES Kodu olmadan pazara girmeye çalıştığında, vatandaşın piyasadan çıkmasına yardımcı olan Polis Ekipleri yaşlı adama HES Kodu olmadan hiçbir kamu kurumuna giremeyeceğini söyledi. Yaşlı adam, “Ayaklarım artık dayanmıyor. Nereden alabilirim?” Deyince polis ekipleri HES Kodunu yaşlı adama telefonundan aldı. Polis ekipleri bu hassas davranışla vatandaşların beğenisini kazandı.

Cemal Turan Kaya

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi