Yarın ülke genelinde ‘Herkes için sağlık’ sloganıyla kapsamlı korona virüs incelemesi

Yarın ülke genelinde ‘Herkes için sağlık’ sloganıyla kapsamlı korona virüs incelemesi
15:00 - Eylül 16 2020 Çarşamba

İçişleri Bakanlığı, Covid -19 tedbirleri kapsamında yarın yapılacak denetimlerle ilgili 81 il valiliğine genelge gönderdi. Denetimler, başta toplu taşıma araçları, yemek ve eğlence mekanları olmak üzere vatandaşların yoğunlaştığı birçok yaşam alanını kapsayacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından 17 Eylül Perşembe günü gönderilen genelgede, tüm il ve ilçelerde valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve personeli, köy / mahalle muhtarları, meslek odaları, genel kolluk kuvvetleri Covid-19 salgınına karşı mücadeleye devam etmek. Genel teftişlerin ‘Herkes İçin Sağlık İçin’ sloganıyla polis (polis, jandarma, sahil güvenlik) ve özel kolluk görevlilerinin (polis, özel güvenlik vb.) Katılımıyla oluşturulan ekipler tarafından yapılacağı belirtildi. Biz ‘, hayatın her alanını kapsayan. Genelge, ülke genelinde yapılacak denetimlerle ilgili şu bilgileri içeriyordu:

“Denetimler ağırlıklı olarak şehir ve şehirlerarası toplu taşıma araçlarında, lokanta, kafe, restoran, konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete marketleri, kahvehaneler, kahvehaneler, çay bahçeleri gibi yeme-içme ve eğlence mekanlarında, düğün ve evliliklerin yapıldığı yerler, berberler, kuaförler, güzellik merkezleri, internet kafeler, salonlar ve elektronik oyun alanları, otobüs durakları, ticari taksiler, taksi durakları, parklar, piknik alanları, eğlence parkları, eğlence parkları ve tüm yaşam alanları, plajlar, sokaklar sokaklar ve benzeri yerlerin de kapsanması planlanacaktır. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının, kolluk kuvvetlerinin, mahalli idarelerin, il ve ilçe müdürlüklerinin ve benzerlerinin temsilcilerinden, köy ve mahalle muhtarlarından ve meslek odalarından oluşacak teftiş ekipleri, her bir iş kolu veya lokasyonunun uzmanlığı dikkate alınarak belirlenecektir. Denetimler sırasında; etkinlik, düğün, düğün, cenaze ve mekan şeklindeki düğün törenlerinde plajlar, sokaklar ve sokaklar, park alanları, temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına uyulup uyulmadığına özel dikkat gösterilecektir. vatandaşların kalabalıklar içinde bir araya gelebileceği yer. ”

Genelgeye göre denetim faaliyetleri etkinlik ve görünürlüğü en üst düzeyde tutacak şekilde yürütülecektir. Denetimler sırasında rehberlik ve bilinçlendirme faaliyetleri vatandaşlara odaklanacaktır. Derhal düzeltilebilecek anlık uygulamalardan kaynaklanan sürekli olmayan ihlaller için birinci ihlal uyarıları, ikinci ihlalde idari para cezası, işyeri, ticari taksi ve toplu taşıma araçları için üçüncü ihlal için 1 gün, dördüncü ihlal için 3 gün ihlal yerel idari makama gönderilecektir. Halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturan ve süreklilik oluşturan veya kurallara / önlemlere aykırı eylemlerde ısrar eden ihlallerde İl / İlçe Genel Hijyen Kurullarınca belirlenecek cezalar mahalli idare makamları tarafından uygulanacaktır.

Genelgede valilerden ve kaymakamlardan mahalli idareler, genel kolluk kuvvetleri, kamu kurum ve kuruluşları, köy / mahalle muhtarları ve meslek odaları arasında koordinasyonu sağlayarak gerekli planlamayı yapmaları ve uygulamada herhangi bir aksaklık yaşanmaması istenmiştir.

Emin Kuvat

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi