Yargıtay’dan ‘su sızıntısı’ kararı ”

Yargıtay’dan ‘su sızıntısı’ kararı ”
11:00 - Ekim 29 2020 Perşembe

Komşular arasında açılan su sızması tartışması Yargıtay 20. Hukuk Dairesi’nin son kararı ile yeni bir boyut kazandı. Üst katta komşusunun balkon ve banyosundan sızan sudan muzdarip olan vatandaş, önce diyalog yolunu seçti.

Komşusunun evine zarar verdiğini ve gerekli tadilatı yapmak zorunda olduğunu belirten mağdur apartman sakini, komşusunun soruna aldırış etmediği için Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gitti. Üst kattaki komşu 11 numaralı apartmanın sahibi, balkonundan ve banyosundan sızıntılardan dolayı apartmanının zarar görmesini talep etti, hasarların tespiti için Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurdu, bu nedenle tazminat bedeli 1.168 TL ve bin TL manevi tazminat.

6. Asliye Hukuk Mahkemesi; 850 TL’lik maddi tazminat talebinin kabulü ile davalıdan alınıp davacıya dava tarihi itibariyle uygulanacak hukuki menfaati, davacının fazlalık talebi ve reddi kararlaştırıldı. davacı tarafından talep edilen tüm manevi tazminatlar.

Tarafların itirazını değerlendiren Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, yargılamayı yürüten mahkemenin Sulh Ceza Mahkemesi olduğu gerekçesiyle kararı bozdu. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin görevsizlik kararının ardından yargılamasına davanın kabulü ile devam eden Sulh Ceza Mahkemesi; Davacıya ait balkon ve banyodaki rutubet, dökülme ve kararmaların sanığın dairesinden ve korkuluklar ile balkon çıkıntısı arasındaki kılcal boşlukların su geçirmez sıvı yalıtım malzemeleri ile doldurulmasından kaynaklandığı anlaşılmaktadır. davalıya bu işlem için 1 iş günü süre verilmesine karar verildi.

Sanık dairesinin banyosunda bulunan küvetin sökülmesi, seramik kaplamaların ve derzlerin yenilenmesi ve ardından akrilik küvetin montajı için sanığa 2 iş günü verilmesine karar verildi. Ceza sanık tarafından temyiz edildi.

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi emsal karar verdi. Tazminat kararını yerinde bulan Ofis; Zemin kattaki dairenin tadilatının da su sızan dairenin sahibi tarafından yapılmasına karar verdi. Daire, oybirliğiyle mahkeme kararını onamaya karar verdi.

Süleyman Aydın

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi