Yargıtay’dan sadakatsiz eş kararı

Yargıtay’dan sadakatsiz eş kararı
10:00 - Ocak 4 2021 Pazartesi

Bir boşanma davasının temyizini değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi; Taraflar, erkeğin özel hayatının bir CD’ye kaydedilmesinin, özel hayatının mahremiyetini ihlal ettiğine ve taraflar evli olsalar bile özel hayatlarının korunması gerektiğinden hukuka aykırı delil teşkil ettiğine karar verdiler. Bir süredir çatışma yaşayan genç çift, 3.Aile Mahkemesi’nde karşılıklı boşanma davası açtı. Davacı ve sanık kadın, eşinin bir süre takip ettiği özel hayatına ait görüntüleri içeren CD’yi sundu.

Mahkeme; kocanın hatalı olduğuna karar vermiş ve kadın lehine nafaka vermiştir. Karar, davacıya karşı davalı tarafından temyiz edildi ve Yargıtay 2. Hukuk Dairesi devreye girdi. Teşkilat, sadakatsiz kocanın özel görüntülerinin elde edilme şeklinin yasadışı olduğuna karar verdi.

Yargıtay’ın kararında şu ifadelere yer verildi: “Mahkemenin davacı-karşı sanık kadının davalı-karşı sanık adama karara dayanarak sadakatsiz davrandığı davası, ‘adamın özel hayatının mahremiyeti’. Bu arada elde edildiği anlaşılmaktadır. Hukuka aykırı kanıt esas alınamaz. CD’nin hukuka aykırı delil niteliğinde olması nedeniyle, davalı-karşı-davacının adama sadakat yükümlülüğünü ihlal etmesi doğru görülmemiş ve iptali gerektirmiştir. Davalı-karşı-davacı erkeğin yoksulluk nafakasına karşı yapılan itirazlarının incelenmesine gelince; Mahalli mahkemenin boşanma hükmü taraflarca temyiz edilmedi ve 02.03.2018 tarihinde kesinleşti. Davacı-karşı sanık kadının duruşma devam ederken 15.09.2018 tarihinde evlendiği ve bu tarihten sonra yoksulluk nafakasının talep edilmeyeceği dikkate alınmadan yazılı karar verilmesinin doğru olmadığı anlaşıldı. evlilik, ancak evlilik tarihine kadar nafaka alabilmesi ve onu tersine çevirmesi gerekiyordu. Mahkeme kararının oybirliği ile bozuldu. “

Süleyman Aydın

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi