Şarkışla’da bulunan yaralı doğan tedavi edilecek

Şarkışla’da bulunan yaralı doğan tedavi edilecek
13:03 - Mayıs 30 2020 Cumartesi

Yırtıcı olmasıyla bilinen ve uçuş hızı saatte 300 kilometreye kadar çıkabilen bir doğan Şarkışla ilçesinde yaralı bir şekilde bulundu ve tedavi ettirilmek üzere Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Süleyman Karabulut isimli halı yıkamacılığıyla uğraşan bir vatandaş müşterisinin evinden halıları yıkanmak üzere almaya gitti. Halıları müşterisinden aldıktan sonra yerde bir doğana rastlayan ve uçamadığını fark eden Karabulut, yaralı doğanın kanadının kırık olduğunu görünce kuşu aldı ve Şarkışla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne götürdü.

Burada ilk müdahalesi yapılan doğan daha sonra tedavisinin devamı için Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne götürülerek yetkililere teslim edildi. Yaralı doğanı bulan Süleyman Karabulut yaptığı açıklamada doğanı müşterisinin kapısının önünde bulduğunu ve resmi kuruma tedavisi için hayvanı götürdüğünü söyledi. Kendisinin de bir avcı olduğunu ve benzer şekildeki yaralı kuşları iyileştirip daha önce doğaya bıraktığını söyleyen Karabulut, hem vakti olmadığı için, hem de yasak olduğu için kuşun tedavisini ilgili birimlerin yapacağını söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi