Yaptığı Bu Hareketle Herkese Örnek Oldu

Yaptığı Bu Hareketle Herkese Örnek Oldu
13:12 - Ağustos 22 2022 Pazartesi

Sivas’ta bir vatandaş hayvan pazarında bulduğu danayı sahibini arayıp bularak sahibine teslim etti. Vatandaşın bu davranışı görenlere insanlık ölmemiş dedirtti.

Bunu Yapmak Bir İnsanlık Görevi

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde meydana gelen olay Enes Can Ağırbaş, canlı hayvan pazarına gittiğinde yaşandı. Türkiye’nin en büyük canlı hayvan pazarına hayvan satın almak için giden Enes Can Ağırbaş burada geç saatlerde tek başına dolaşan bir dana gördü. Pazarda bir süre dananın sahibini arayan Ağırbaş dananın sahibine ulaşamadı.

Enes Can Ağırbaş danayı da alarak Gemerek’teki evine geri döndü. Ağırbaş sosyal medya hesabı üzerinden danayı paylaşarak sahibini aramaya başladı. Bu yolla dananın sahibi İrfan Demirbaş’a ulaşan Enes Can Ağırbaş danayı sahibine teslim etti. Bu konuda hakkında konuşan Enes Can Ağırbaş yaptığı davranışı herkesin yapması gerektiğini ve bunun insanlık görevi olduğunu ifade etti.

Bulduğu danayı gerçek sahibine teslim eden Enes Can Ağırbaş, insanlık görevini yerine getirdiğini söyleyerek, “Sivas’ın Gemerek ilçesinde büyükbaş hayvan alım satımı yapıyorum. Dün Şarkışla canlı hayvan pazarına gittim. Elimde bulunan hayvanlarımı sattım. Pazar dağıldığı için etrafta kimse kalmamıştı. Bu dananın dışarıda tek başına gezdiğinin farkına vardım. Danayı kamyonetime atıp köyüme getirdim ve sosyal medya üzerinden dananın sahibini bulmak için paylaşım yaptım. Şarkışla’nın Kadılı köyünden İrfan bey, sosyal medya üzerinden bana ulaştı. Kaybettiği danayı bana tarif etti. Bende dananın Gemerek’te olduğunu söyledim ve danayı teslim ederek insanlık görevimi yaptım” ifadelerini kullandı.



Öte yandan kaybettiği danayı teslim alan İrfan Karaağaç mutlu olduğunu ifade ederek, “Demek ki kendini bilen haramdan Allah’ tan korkan insanlar varmış. Allah kendisinden razı olsun. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi