Yapı Ruhsatı Almak Zorlaştı

Yapı Ruhsatı Almak Zorlaştı
14:40 - Mayıs 24 2019 Cuma

Son yıllarda inşaat ve emlak sektöründe çok büyük durgunluk yaşanıyor. Bu durgunluğun yaşanmasında yapılara verilen ruhsat alma işlemlerinin zorlaşması da gösteriliyor.

Sivas’ta da son yıllarda bu alanda çok sıkıntılı günler yaşanmaktadır. Yapı ruhsatı verilen daire sayısında çok büyük düşüşler yaşanıyor. Bu yıl Sivas’ta ruhsat verilen yapı sayısı geçen yıla göre yaklaşık olarak %90 oranında azalma göstermektedir.

TÜİK verilerine göre yapı izin istatistiklerinin Ocak-Mart dönemine göre durum değerlendirmesi yapan SEMDER(Sivas Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği) başkanı Kerim Çayır 2018 yılının ilk çeyreğinde Sivas’ta 905 adet yapıya ruhsat verildiğini bu sayının aynı dönemlerde 2019 yılında ise çok büyük bir düşüşle 96’ya düştüğünü söyledi.

YAPI RUHSATI ALMAK ARTIK ÇOK ZOR

Ruhsat verilen yapı sayısının bu kadar azalmasının nedenleri üzerinde duran Çayır, bu durumun gayrimenkul sektörünü çok olumsuz şekilde etkilemektedir dedi. Bu olumsuzlukların yaşanmasında belediyelerin almış oldukları yapı ruhsatı verilmemesi kararının etkili olduğunu belirten Çayır bu karar hem emlak sektörünü hem inşaat sektörünü çok fazla etkilemektedir diye ekledi. Bu durumun Sivas’ta oldukça sıkıntılı durumlar oluşturduğunu ve şehrin birçok alanda geriye doğru gittiği belirten Kerim Çayır, durumun düzeltilmesi için kararlar alınması gerektiğini ifade etti.

Sivas ekonomisinde inşaat sektörünün çok önemli yeri olduğunu söyleyen Çayır, bu alanda ekmek yiyen çok sayıda kişi bulunuyor, bu sebeple yapı ruhsatı alınmasının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini sözlerine ekledi.