‘Yanlış basılan para beş sente mal olmaz’

‘Yanlış basılan para beş sente mal olmaz’
13:12 - Eylül 22 2020 Salı

400’den fazla devlet ve milletin milattan önce ve sonra kullandığı sikkelerden oluşan Gaziantep’te yaklaşık 4 tonluk bir koleksiyona sahip olan Esat Kaplan, geçtiğimiz günlerde 20, 50 ve 100 TL’de eksik olan bir ‘0’ ekledi. Herhangi bir değer katmadığını belirtti. Koleksiyonunu kendi müzesinde sergileyen Kaplan, bu sikkelere sahip olan vatandaşların ‘ben zengin oldum’ hayalini kurmaması gerektiğini söyleyerek, bu paranın bir kuruş daha değmeyeceği uyarısında bulundu.

“Bir kuruş fazla değil çünkü bir ‘0’ eksik”

Koleksiyonunda birçok millete ait madeni paralar bulunan koleksiyoner Esat Kaplan, sahte para ile ilgili son haberleri vatandaşlarla konuşarak, bu tür sikkelerin bir kuruş daha pahalı olmadığını söyledi. Kaplan, “Son dönemde 50 TL için 75 bin TL, 100 TL için 150 bin TL yok. Yani hiçbir iş adamı veya tahsilatçı işe almıyor ve paradan “0” eksik olduğu için bu parayı veriyor. Parada eksik olan “0” bu paraları değerli yapmaz. O para bile geçmeyebilir. Bu yüzden vatandaşlar bu tür bir parayı bulduklarında zengin olmayı hayal etmemeli ”dedi.

“Paranın üzerinde resmin yarısı yoksa, değerlidir”

Koleksiyoner Kaplan, “Paranın üzerinde resmin yarısı yoksa koleksiyoncular için değerlidir. O zaman bile bu çirkin rakamlar verilmez, mesela bu rakamı 10 TL’ye getirirlerse alırım. en fazla 50 TL. “Yakalanırlarsa hayal kırıklığına uğrayacaklar. Bu paranın değeri yok “dedi.

Lider Olgun

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi