Yalova’da Çevre Bilinci: Zabıta Ekipleri Çekirdek Kabukları Yüzünden Müdahale Etti

Yalova’da Çevre Bilinci: Zabıta Ekipleri Çekirdek Kabukları Yüzünden Müdahale Etti
16:10 - Temmuz 13 2025 Pazar

Yalova Belediyesi’nin Çevre Zabıta ekipleri, Dere Mahallesi’ndeki Abdülkadir Efendi Parkı’nda, güvenlik kameraları yardımıyla çevre kirliliği yaratan vatandaşları belirledi. Kamera kayıtlarında, park ziyaretçilerinin çekirdek kabuklarını dikkatsizce yere attıkları görüldü.

Çevre Temizliği İçin Hızlı Müdahale

Zabıta ekipleri, çevreyi kirleten bireylere hemen müdahale ederek uyarıda bulundu. Uyarılar sonucu, bu kişilerin yere attıkları çekirdek kabuklarını toplamaları istendi. Zabıta ekiplerinin denetiminde, parktaki tüm kabuklar temizlenerek alan eski düzenine kavuştu.

Belediye yetkilileri, vatandaşlardan kamusal alanlarda daha bilinçli ve saygılı olmalarını talep ederek, çevre düzeni ve sağlığı için ortak sorumluluk bilincinin önemini vurguladı. Resmi açıklamada, park ve yeşil alanların herkesin ortak kullanımı olduğu, bu alanların temiz tutulmasının toplum sağlığı ve bilinci için kritik olduğu belirtildi. Ayrıca, özellikle yaz aylarında çevre kirliliğine sıfır tolerans gösterileceği ve denetimlerin yoğunlaşacağı ifade edildi.

Yazan: Erhan Erdoğan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi