Yakın temaslıların karantina süresi değiştirildi

Yakın temaslıların karantina süresi değiştirildi
15:00 - Aralık 7 2020 Pazartesi

Bilimsel çalışmalar doğrultusunda, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ve Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (ECDC) tarafından yapılan güncellemeler ülkemiz tarafından anında takip edilerek kılavuzlarımıza entegre edilmektedir.

Yakın temaslar için karantina sonlandırması aşağıdaki şekilde güncellenmiştir:

“Yakın kişiler 10 gün karantinada kalır.

Karantina döneminde herhangi bir belirti geliştirmeyen kişilerin karantinası, PCR yapılmadan 10. günün sonunda sona erer. Ancak bu kişiler toplumda uyması gereken önlemlere devam etmektedir.

Ayrıca takip sırasında yakın temas halinde olan ve semptom geliştirmeyen kişilerde PCR testi sonucuna göre 7. günün sonunda karantina sonlandırılabilir.

PCR testi ancak kapasite uygunsa en erken 5. günden sonra evde numune alınarak yapılabilir.

PCR testi negatif olan ve semptom geliştirmeyen kişilerde karantina 7. günün sonunda sonlandırılır.

Yakın temaslarda karantina 7 günden önce sonlandırılamaz. Çalışanlar 8. gün işe dönebilir.

Bu uygulama yüksek riskli kişilerin (yaşlı bakım evleri, ceza infaz kurumları, bağışıklığı düşük kişiler vb. Toplum yaşamı) bakımının yapıldığı alanlarda uygulanmaz. Ancak bu kişiler toplumda izlenecek önlemlere devam etmektedir. “

Rehber ayrıca, “Pandemi döneminde hastalığın yayılmasını ve yakın teması azaltmak için işyerlerinin iyi havalandırılan alanlar ve 4 metrekareye 1 kişinin çalışabileceği alanlar olarak düzenlenmelidir.

Utku Şimşek

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi