Yabancılar Petrol Kuyularını Petrol Yok Diyerek Kapattı

Yabancılar Petrol Kuyularını Petrol Yok Diyerek Kapattı
19:36 - Haziran 25 2022 Cumartesi

Sivas’ta yabancı mühendisler tarafından 70’li yıllarda petrol sondaj çalışması yapıldı. Açılan kuyuların yetersiz petrol olduğu söylenerek kapatıldığı belirtildi. İçerisindeki petrolün yetersi olduğu belirtilen kuyuların betonla kapatıldığı ifade edildi.

Ekiplerin Başında Rus ve ABD’li Mühendisler Vardı

Sivas’ta çok uzun yıllardır gazetecilik mesleğini yapan Sirer Doğan, Türkiye’de 70’li yıllarda petrol çıkarma çalışmaları ile ilgili tartışmaya yol açacak birçok bilgiyi paylaştı. Bu bilgiler arasında Sivas’ta petrol sondajı yapıldığı ve buralarda petrol bulunduğu halde bulunamadı denilerek kuyuların kapatıldığı bilgisi bulunuyor.
Bu dönemde Sivas’ta gazetecilik yapan Doğan petrol sondajı yapılan Malatya’nın Darende ilçesinde petrol bulunduğu ve her tarafın siyaha boyandığını, halkın 3 gün kutlama yaptığını aktardı. Darende’de yapılan petrol arama çalışmasının başında bir Rus mühendisin bulunduğu ve kuyuların kapatıldığını belirten Sirer Doğan sonraki çalışmalarda ise ABD’li mühendisin ekibin başında yer aldığını ifade etti. Doğan Sirer bu noktalarda petrolün olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi