Yabancı Öğrenciler Etli Ekmeğe Tam Not Verdi

Yabancı Öğrenciler Etli Ekmeğe Tam Not Verdi
20:56 - Kasım 23 2021 Salı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) eğitim gören yabancı öğrencilerin de katılımıyla SCÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından yemek programı düzenlendi. TÖMER tarafından düzenlenen yemek programına SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreter Prof. Dr. Kadir Özköse, TÖMER Müdür Yardımcısı Mahmut Günay ve eğitmenler ile öğrenciler katılırken yabancı öğrenciler kendi yemeklerini listelediler.

Rektör Yıldız, yabancı öğrencilerin başta etli ekmek olmak üzere Türk mutfağının özellikle Sivas’ın yöresel yemeklerinin çok büyük beğeni kazandığını ve ‘geçer’ not aldığını belirterek, “Mutfağımızı daha fazla öğrenciye tanıtmak istiyoruz. Öğrencilerimizin Türk lezzetlerini ve Sivas’a ait yöresel lezzetleri tatmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Öğrenciler Beğendi

Etli ekmek başta olmak üzere çeşitli yemekleri tadan yabancı öğrenciler, yemekleri beğendiklerini belirtirken, kendi ülkelerine ait yemekleri de Türk öğrencilere sundular. Yabancı öğrencilerin sunduğu yemekler Türk öğrencilerin beğenisini kazanırken, gelecekte bu tür programların daha fazla olmasını isteklerini Rektör Yıldız’a ilettiler. Rektör Yıldız, Türk mutfağının çok geniş olduğunu belirterek öğrencilerle bir süre vakit geçirdi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi