Xbox Güncelleme ile Steam’e Benziyor

Xbox Güncelleme ile Steam’e Benziyor
10:34 - Kasım 21 2021 Pazar

Xbox güncellemesi ile birlikte artık uygulama Steam benzeri bir özelliğe kavuştu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar memnun olmuş gibi gözüküyor.

Xbox, Microsoft’a bağlı bir platform olarak karşımıza çıkmakta. Abonelik sistemi sayesinde oyuncuların birçok oyunu ücretsiz deneyebileceği ve büyük bir ekonomik tasarruf yapabileceği bu platform kavuşmuş olduğu yeni güncellemeyle beraber pek çok oyuncunun derdini gidermiş oldu. Bu sorunun çözüme kavuşmasıyla beraber oyuncular artık bu konuda sıkıntı yaşamıyor.

Xbox Güncelleme Aldı

Xbox uygulaması için yapılan yeni güncelleme oyunun kurulu olduğu dizini değiştirmek olarak yer alıyor. Kullanıcılar daha öncesinde Xbox uygulamasında yer alan bir oyunun dizinini değiştiremiyordu. Oyun, WindowsApps ismindeki klasöre ekleniyordu. Yeni güncellemeyle birlikte bu soruna çözüm oluşturan Xbox, Steam’de olduğu gibi dizin seçme olanağı tanıyor ve oyuncuların istediği bir dizine oyunu yüklemesini sağlıyor. Oyunun herhangi bir dizine yüklenmesi ile birlikte buna ek olarak yedekleme ve geri yükleme özelliği de platforma eklenmiş durumda. Bu sayede oyun taşıma işlemi kolay bir hale bürünecek.

Xbox Güncelleme

Xbox güncelleme ile birlikte daha iyi bir hale gelirken bunun yanı sıra yapılan bir diğer yenilik dosyalara erişim oldu. Xbox uygulamasından yararlanıp bu platformu kullanan oyuncuların yaşamış olduğu sorunlardan birisi de oyun dosyalarının WindowsApps altında kilitli kalması yani erişiminin zor olmasıydı. Buradaki oyun dosyalarına erişmek bazı güvenlik ayarları ile mümkün olsa da artık yeni güncelleme ile beraber bu ayarlarla uğraşmadan oyun dosyalarına rahatlıkla erişim daha rahat olacak. Yapılan güncellemeye göre oyun dosyaları farklı bir dizine kurulduğunda kilitlenmeyecek.

Şunu belirtmek gerekiyor ki uygulama henüz resmî olarak sunulmadı. Yani kullanıcılar bu özelliğe erişmek için test kullanıcısı olması gerekiyor. Bunun için Xbox Insider Hub uygulamasını kurarak yeni özellikleri denemek gerekiyor. Bunun yanı sıra bunun test uygulaması olduğunu unutmayın. Yani uygulamada gezerken zaman zaman çeşitli sorun ve hatalarla karşılaşmak mümkün olabiliyor. Bundan dolayı bu konuda dikkatli olunmalı, doğru kararlar verilmeli.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi